• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/J.G.

26.05.2022

17:37

Doktori predlažu da se ženama VIBRATOR IZDAJE NA RECEPT - istraživanja pokazala mnoge zdravstvene benefite!

freepik.com

Ljubav

Doktori predlažu da se ženama VIBRATOR IZDAJE NA RECEPT - istraživanja pokazala mnoge zdravstvene benefite!

Podeli vest

Dr Aleksandra Dubinskaja i njen tim, pronašli su dokaze koji podržavaju niz prednosti kod žena koje su redovno koristile vibrator

Korišćenje vibratora je prijatno iskustvo, međutim, sada istraživači navode da bi vibratori mogli da pomognu i ženama sa mnogim zdravstvenim problemima.

Stručnjaci u Americi su otkrili da bi zbog njihovih prednosti čak mogli da se prepisuju ženama na receopt, odnosno mogle bi da ga dobijaj7u besplatno.

Lekari su rekli da korišćenje vibratora tokom masturbacije, može pomoći ženi da brže postigne orgazam.

Povrh svega, to im takođe može pomoći da više puta dožive vrhunac.

Pišući u časopisu "The Journal of Urology", dr Aleksandra Dubinskaja i njen tim, pronašli su dokaze koji podržavaju niz prednosti kod žena, koje su redovno koristile vibrator.

Stručnjaci su pregledali 21 rad, koji se bavio analizom upotrebe se*sualnih igračaka u medicinske svrhe.

Oni su primetili da su žene koje su koristile vibrator, poboljšale zdravlje karlice, smanjile bol u vulvi, a takođe su primetile poboljšanje ukupnog se*sualnog zdravlja.

Tim istraživača je rekao da su neke žene takođe primetile poboljšanje inkontinencije (nevoljnog oticanja urina).

Međutim, nije jasno koliko dugo biste morali da koristite uređaj, pre nego što bi to dovelo do poboljšanja zdravlja.

Foto: Foto: freepik.com

vibratori

Prethodno istraživanje je pokazalo da žene koje doživljavaju redovne orgazme, uz smanjenje stresa, imaju bolje se*sualno zdravlje.

U zaključku, rekli su da vibratore ne treba posmatrati samo kao uređaje za zadovoljstvo – već i kao "terapeutski alat".

- Uzimajući u obzir potencijalne koristi od vibratora za zdravlje karlice, njihova preporuka ženama treba da bude uključena u naš tretman poremećaja karličnog dna - rekla je dr Dubinskaia.

Stručnjaci su ranije rekli da pokušavaju da "obrazuju" Nacionalnu zdravstvenu službu, o tome zašto bi se*sualne igračke mogle biti korisne ženama na više načina,

Dr David Goldmajer, konsultant i vodeći istraživač za se*sualnu funkciju, rekao je za Gardijan da mnoge igračke mogu stimulisati područja koja druge stvari ne mogu.

- Iako zamišljam da postoje žene koje nisu disfunkcionalne i koje samo vole se*s igračke, za one koji imaju istinski problem, takvi predmeti su od ogromnog značaja - rekao je on.

Stručnjaci u Americi su ranije rekli da postoje neka medicinska stanja, koja rezultiraju smanjenim protokom krvi u klitoritisu, što znači da nervni završeci ne reaguju dobro.

Rekli su da se ovo može popraviti upotrebom vibratora ili se*som, prenosi thesun.co.uk.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija