• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

31.05.2022

18:44

Kako NAJLAKŠE otpušiti ODVOD?

Ljubav

Kako NAJLAKŠE otpušiti ODVOD?

Podeli vest

Odvod tuša ne obavlja svoj zadatak kako treba i vreme je da ga očistite? Ne brinite se, reč je o jednostavnom zahvatu koji (najčešće) može biti rešen za svega 30-ak minuta uz nekoliko jednostavnih pravila

Baš kao i otčepljivanje WC-a, to nije baš najzabavniji i najprijatniji zadatak u domaćinstvu, ali postoji nekoliko dobrih saveta kako to uraditi, a mnogi od njih uključuju korišćenje predmeta koje verovatno već imate u kući.

Načini rešavanja bilo kakvog začepljenja uključuju ručno uklanjanje prepreka, korišćenje vodoinstalaterske sajle, ključalu vodu ili proizvode za čišćenje odvoda, pri čemu samo sledite uputstva.

Evo pet koraka koje trebate preduzeti kako biste očistili odvod:

Pogledajte šta se nalazi u odvodu

Prvo proverite da se u odvodu nije našlo nešto što sprečava oticanje vode. Osvetlite ga uz pomoć lampe na telefonu. Neki odvodi za tuširanje opremljeni su posebnim rešetkama kako bi se sprečilo da se kosa i druge čvrste materije zaglave dalje u cevi. Pažljivo pogledajte odvod za tuš i proverite postoje li delovi koji se mogu podići ili izvrnuti, a zatim očistiti. Pripremite se i na nimalo lep prizor nagomilanih dlaka ili ostataka gela i sapuna i njih odmah uklonite.

Pomaže i vrela voda

Ovo može zvučati malo predobro da bi bilo istinito, ali da, ako je nakupljen talog gela za tuširanje ili sapuna uzrok vaših problema, sipanje ključale vode u odvod moglo bi da bude sve što je potrebno da uradite.

Foto: Pixabay

Tuš kabina

Začepljenja u odvodu tuša često su uzrokovana nakupljanjem sapuna i masnoće i oni se mogu zalepiti za cevi odvoda. Jednostavno stavite levak, ili nešto što će zadržavati vodu dok točite, preko odvoda i sipajte.

Važno je napomenuti da, ako začepljenje ne uzrokuju samo sapun i masnoća, ova metoda možda neće upaliti.

Čudesan par: sirće i soda bikarbona

Omiljena metoda za mnoge je čišćenje sodom bikarbonom i sirćetom, a katkad je jednako efikasno kao i korišćenje kupovnih sredstava za otčepljivanje odvoda.

Sipajte dve kašike sode bikarbone u/oko otvora, isperite sirćetom dok se sve ne otopi i završite tako što ćete sipati litar ključale vode. Ova snažna mešavina trebalo bi da izbaci sve sakupljene naslage.

Vodoinstalaterska sajla

Postoji jedan alat koji bi svako domaćinstvo trebalo da ima, a to je vodoinstalaterska sajla, vrlo praktična za otčepljivanje začepljene sudopere ili odvoda.

Ako prethodne metode nisu uspele, sajla će obaviti svoj posao jer je najčešći krivac za začepljenje odvoda tuša kosa, a ona je najbolji način da izbacite tu nimalo privlačnu nakupljenu prljavštinu.

Isprobajte protočnost odvoda

Kad napravite sve ove korake, odvod tuša trebalo bi da bude čist i protočan. Najbolji način da to proverite pre nego što rizikujete ponovni incident s poplavom je da jednostavno ostavite tuš da teče punom snagom nekoliko minuta. I pripazite: kadica za tuširanje ne bi smela da zadržava vodu dugo vremena.

Ako nivo vode počne da se povećava, vreme je da pozovete profesionalce. I nikako nemojte odvode u kupatilu odvrtati na svoju ruku.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

OČISTITE STAKLA BEZ PROBLEMA! Ove trikove morate da probate!
Ljubav

OČISTITE STAKLA BEZ PROBLEMA! Ove trikove morate da probate!

Čišenje stakala je jedan od najneomiljenijih kućnih poslova, posebno kada su u pitanju ogledala u kupatilu. Koliko god da se potrudite i sve detaljno oribate, prilikom prvog kupanja i magljenja pojaviće se neka mrlja koju ste preskočili. Sada i za taj problem postoji rešenje, i to vrlo jednostavno

31.05.2022

17:29

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija