• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

17.06.2022

15:25

KAKO SMANJITI OŠTEĆENJE KOSE TOKOM LETA?

pexels.com

Ljubav

KAKO SMANJITI OŠTEĆENJE KOSE TOKOM LETA?

Podeli vest

Kosa je osetljiva na UV zrake i ne smete da dozvolite da vam propadne preko leta. Ona ne može da izgori na suncu, ali može da se osuši, da krajevi postanu ispucali i ona postaje krhka, zbog toplote, hlora, kupanja i sušenja na kose na suncu. Krajevi kose počinju da izgledaju kao slama, a boja koju imate počinje da bledi

Evo kako možete da smanjite oštećenje kose tokom leta.

Nemojte kosu koja se suši na suncu dodatno isušivati feniranjem, peglanjem, uvijanjem. Uvek je bolje, ukoliko smatrate neophodnim stilzovanje Vaše kose nakon prirodnog sušenja, imati neku jednostavnu pravu letnju frizuru, poput kike, neuredne punđe iz koje ispada nekoliko pramenova, repa.

Foto: pexels.com

Kosa



Ukoliko se farbate nemojte ovo činiti neposredno pred odlazak na more, jer će se boja ionako isprati i izbledeti.

Obavezno nakon izlaganja kose morskoj vodi već nakon izlaska iz vode odmah samo isperite kosu pod tušem ukoliko ste u mogućnosti, u suprotnom nakon povratka u smeštaj ovo obavezno uradite, jer kosa ne voli morsku so.(ovo važi i za bazen zbog hlora).

Jako je bitno da kosu nakon ovoga samo iscedite ili pustite, nikako je nemojte trljati peškirom i nemojte je češljati dok je mokra. 

Foto: printscreen instagram beauty__brand



Uvek dobro rešenje je i šešir ili kačket koji može poslužiti kao odličan modni detalj.
Pijte što više tečnosti u toku dana, pre svega vodu.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija