• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

22.06.2022

12:17

DEPILIRATE DLAKE U NOSU? PRESTANITE ODMAH! Doktor upozorava da možete napraviti OZBILJNE ZDRAVSTVENE PROBLEME! (VIDEO)

Instagram/drkaranrajan

Ljubav

DEPILIRATE DLAKE U NOSU? PRESTANITE ODMAH! Doktor upozorava da možete napraviti OZBILJNE ZDRAVSTVENE PROBLEME! (VIDEO)

Podeli vest

Doktor Karan Raj ističe da najnoviji trend čupanja dlaka iz nosa, može dovesti do infekcije mozga, opasne po život

Reklo bi se da je uklanjanje dlaka postalo sve ekstremnije u današnje vreme.

Video snimci depilacije nosa nalaze se širom TikTok-a i Instagrama i skupljaju milione pregleda.
Depilacija nosa podrazumeva umetanje aplikatora sa voskom u nozdrvu i ostavljanje tamo da se stvrdne.

Zatim, kada izvučete aplikator, on sa sobom povlači i dlake.

Dr Karan Raj je na društvenim mrežama objavio snimak u kojem objašnjava zbog čega je ovo čupanje dlaka zapravo opasno, a razlog je što može dovesti do infekcije mozga, opasne po život.

- Imate dve vrste dlačica u nosu. Imate mikroskopske cilije (treplje), te filtriraju sluz i šalju je u zadnji deo grla gde završava u stomaku. I vibrise, one velike koje želite da izvučete. One sprečavaju velike čestice da dođu do zadnjeg dela nosa. Ako počupate ove velike dlake, klice oko folikula mogu ući unutra i izazvati infekciju.

Doktor je rekao da bi petljanje sa dlačicama u nosu moglo imati velike posledice zbog "trougla opasnosti". To je zapravo deo lica, od mosta nosa, do svakog ugla usta.

Smatra se rizičnim područjem za dobijanje infekcija, kao od pirsinga u nosu ili bubuljica, jer postoji tako lak put do mozga.

Dr Raj je rekao: - To je zato što se iste vene koje nose krv iz nosa, susreću sa venama koje nose krv iz mozga. Dakle, ako klice završe tamo u mozgu, to može izazvati upalu mozga, što ponekad rezultira apscesima mozga.

Iako ovo može biti neverovatno retka nuspojava, može izazvati ozbiljne probleme kod ljudi sa slabim imunološkim sistemom.

- Zato sledeći put, samo ih podšišajte - kaže doktor.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija