• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: zenski magazin/informer.rs

22.06.2022

23:22

ZAŠTO SE OSEĆAMO POSPANO POSLE TRENINGA? Ovo su razlozi!

Ljubav

ZAŠTO SE OSEĆAMO POSPANO POSLE TRENINGA? Ovo su razlozi!

Podeli vest

Normalno je da se vaši mišići osećaju umorno nakon treninga, ali, da li dok presvlačite odeću u teretani samo želite da legnete i zaspite?

Osećati se pospano nakon treninga nije samo nezgodno, već je i potencijalno znak da ne tretirate svoje telo onako kako bi trebalo. U nastavku vam otkrivamo razloge zbog kojih ste možda umorni nakon vežbanja, kao i o trikovima koji će vam pomoći da osećate više energije.

Ne spavate dovoljno

Ahh, slatki san. Volimo da spavamo, ali većina nas ne spava dovoljno i to je problem. Pored očiglednog umora koji je uzrokovan nedostatkom sna, nedovoljno spavanja takođe može negativno uticati na druge delove vašeg života i zdravlja, uključujući usporavanje metabolizma. Naš metabolizam je ono što održava funkcionisanje svih naših ćelija. To znači da vaše srce, vaš mozak, vaš protok krvi, vaši organi—svi se oslanjaju na vaše metaboličko funkcionisanje da bi vas održali u životu, a jedan od glavnih faktora načina života koji je duboko vezan za vaše metaboličko funkcionisanje je san.

Foto: Informer.rs

Nedostatak sna ima dubok uticaj na unutrašnje metaboličke procese vašeg tela

Nedostatak sna ima dubok uticaj na unutrašnje metaboličke procese vašeg tela, a smanjenje sna može poremetiti vaše hormone i povećati apetit.

Dehidrirani ste

Znamo koliko je važno piti vodu. Ali ako vežbate i nakon toga se osećate izuzetno umorno, možda ne pijete dovoljno. Mala studija iz 2012. godine, objavljena u Journal of Nutrition, testirala je raspoloženje, koncentraciju i mentalne veštine kod 25 žena koje su ili dobile dovoljno tečnosti da ostanu optimalno hidrirane ili su bile dovedene u stanje blage dehidracije. Istraživači su otkrili da dehidracija izaziva simptome glavobolje, gubitak fokusa, osećaj umora i loše raspoloženje kako u mirovanju tako i tokom vežbanja.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija