• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

24.06.2022

16:59

ŠTA SE DEŠAVA VAŠEM TELU AKO REDOVNO TRENIRATE? Fitnes instruktori su otkrili tajnu!

Shutterstock

Ljubav

ŠTA SE DEŠAVA VAŠEM TELU AKO REDOVNO TRENIRATE? Fitnes instruktori su otkrili tajnu!

Podeli vest

U teoriji, većina nas zna da je vežbanje dobro za naše telo. Znamo da nam može pomoći da izgubimo kilograme ili da zadržimo sadašnju težinu. Međutim, ako ste se ikada borili sa motivacijom, možda će vam biti potreban podsetnik za treniranje

Profesionalni fitnes treneri su naveli nekoliko razloga zašto bi trebalo da treniramo često.

Čini vas srećnijim

Ko ne voli navalu endorfina nakon kardia ili intenzivnog treninga? Endorfini su hormoni koji smanjuju bol i podstiču zadovoljstvo, stvarajući opšti osećaj blagostanja i pozitivnosti. Zato pre nego što prevrnete očima na svog entuzijastičnog fitnes instruktora, razmislite o tome kako stabilno stanje endorfina čini dobro telu. Endorfini takođe deluju kao prirodni lek protiv bolova i mogu pomoći u ublažavanju dugotrajnih bolova. Redovno treniranje može ojačati mišiće, smanjiti hronični bol i rizik od povreda.

Foto: Shutterstock

Treninzi nam pomažu da budemo srećni

Daje vam više energije

Fizička aktivnost povećava broj otkucaja srca i podstiče protok krvi. Više kiseonika i hranljivih materija za vaše mišiće znači viši nivo energije.Iako se čini čudnim da vam trošenje energije zapravo može dati više energije, nauka podržava ovu teoriju. Sledeći put kada razmišljate o dodatnoj šoljici kafe koja će vam pomoći da podignete nivo energije, pokušajte da prošetate.

Imaćete kvalitetniji san

Vežbanje može smanjiti nivo stresa i anksioznosti, bićete opušteniji, što je savršeno za spavanje. 

Pomaže kod depresije

Vežbanje povećava osetljivost vašeg mozga na serotonin i norepinefrin, koji olakšavaju osećaj depresije.  Jedna studija je pokazala da je samo šest nedelja joge bilo dovoljno da se smanji osećaj depresije. Joga i pilates se fokusiraju na vežbe disanja, koje mogu smanjiti stres i podstaći opuštanje.

Foto: Printscreen You Tube



Nestaje bol

Ako patite od hroničnih bolova u donjem delu leđa, određene vežbe vam mogu pomoći da se rešite ove neprijatnosti.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija