• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

28.06.2022

16:57

IZGORELI STE NA SUNCU? Dermatolozi savetuju kako da snizite temperaturu tela!

Shutterstock

Ljubav

IZGORELI STE NA SUNCU? Dermatolozi savetuju kako da snizite temperaturu tela!

Podeli vest

Mnogi od nas su barem jednom doživeli da izgore na suncu tokom boravka na moru, jezeru ili u prirodi. Koža postaje vruća i crvena, a stvara se i osećaj pulsiranja

Dermatolozi otkrivaju kako da se rashladite u ovakvim situacijama.

1. Snizite temperaturu tela

Istuširajte se hladnom vodom kako biste snizili temperaturu kože. Ovo pomaže u smanjenju upale. Ipak, neka bude kratko - prekomerno vreme u hladnoj vodi isušuje vašu kožu. Možete iskoristiti i hladne obloge poput mokrih peškira. Nežno ga stavite na opekotinu dok vam koža ne bude hladnija na dodir.

Foto: Shutterstock

Sunčanje



2. Hidrirajte kožu

Dok je vaša koža još vlažna, nanesite hidratantnu kremu ili losion kako biste pomogli u zadržavanju vlage. U prvih nekoliko dana, dok su opekotine sveže, često nanosite hidratantnu kremu da biste ograničili suvoću.



3. Namažite losion protiv svraba

Ako osećate svrab, pokušajte da nanesete tanak sloj kreme od 1% hidrokortizona na područje opečeno od sunca.

Foto: Shutterstock



4. Oslobodite se bola

Da biste ublažili bol ili peckanje, nanesite rashladni gel za trenutno olakšanje opekotina od sunca.



5. Pijte vode

Opekotine od sunca faktički isisavaju tečnost iz organizma, što može brzo da vas dehidrira, zato je vrlo važno da unosite dovoljnu količinu tečnosti.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija