• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

29.06.2022

18:54

OVA NAMIRNICA OŽIVLJAVA VAŠE CVEĆE! Vraća ga u život i ubrzava cvetanje!

pexels.com

Ljubav

OVA NAMIRNICA OŽIVLJAVA VAŠE CVEĆE! Vraća ga u život i ubrzava cvetanje!

Podeli vest

Biljkama su neophodne brojne hranjive materije kako bi neometano rasle, razvijale se i cvetale kada za to dođe vreme

Već znate da je leto vreme bujanja i cvetanja, pa ako ste primetili da je svim vašim komšijama cveće procvetalo, dok vaše nikako da počne, verovatno je problem u zemljištu.

Foto: Printscreen You Tube SNOVI, KUĆA, DOM

Cveće

Tačnije, najverovatnije je u pitanju manjak pomenutih hranjivih materija, poput magnezijuma, kalijuma i kalcijuma, koji su svim biljkama neophodni.

Nema potrebe da se ljutite na prirodu. Mnogo je bolja ideja da sami preduzmete nešto, a to možete da uradite već sada. Pritom, nećete potrošiti ni dinar.

U toku leta, verovatno svakodnevno jedete crni luk, kao neizostavni deo salate. Ljuske od luka su bogate pomenutim materijama, ali i bakrom i gvožđem, te stoga predstavljaju fantastičnu đubrivo za biljke.

Foto: Shutterstock

 

Potrebno je da skupite ljuske od 4, 5 glavica, stavite ih u teglu i prelijete sa toplom vodom. Zatim zatvorite teglu i ostavite je da odstoji 24 sata.

Nakon toga procedite i dobijenom tečnošću zalivajte biljke.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija