• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

30.06.2022

17:18

MUKU MUČITE SA OPADANJEM KOSE? Napravite domaći sprej od samo 3 biljke i spasite vlasi!

Shutterstock

Ljubav

MUKU MUČITE SA OPADANJEM KOSE? Napravite domaći sprej od samo 3 biljke i spasite vlasi!

Podeli vest

Gubitak kose danas je problem miliona muškaraca i žena. I ma koliko on bio čest, nesumnjivo predstavlja stresno iskustvo za osobe oba pola. Srećom, postoje prirodna rešenja

Napravite prirodan sprej protiv opadanja kose! Glavni sastojak je koprivabiljka koja se vekovima koristi za negu kose.

Foto: Pixabay

Kopriva smanjuje opadanje kose

Priprema se na sledeći način:

Četiri šoljice destilovane vode sipajte u šerpu i stavite da se kuva na srednjoj vatri. Kada proključa, dodajte dve kašike karanfilića i dve kašike sušene koprive. Smanjite vatru na najniže i ostavite da se kuva oko 20 minuta. Procedite dobijeni čaj, a dok je još vruć dodajte u njega kašiku ruzmarina, pa ostavite da odstoji preko noći.

Ujutru ponovo procedite i prelijte u bočicu s raspršivačem, pa poprskajte dobijenim sprejom kosu nakon pranja i dobro utrljajte u kožu glave.

Foto: Shutterstock

Zašto baš ove 3 biljke?

Karanfilić podstiče cirkulaciju, stimuliše rast kose i jača je. Kopriva smanjuje opadanje kose, podstiče rast novih vlasi. Ova biljka sadrži silicijum i sumpor koji čine kosu sjajnijom i zdravijom. Ruzmarin je biljka koja se posebno preporučuje osobama s tankom i retkom kosom, jer takođe stimuliše rast.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija