• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

03.07.2022

08:33

LJUBITE BEBU U USTA? Doktorka objašnjava ZAŠTO je to pogubno po mališane - dođe mi da vrisnem, NE RADITE TO!

Ljubav

LJUBITE BEBU U USTA? Doktorka objašnjava ZAŠTO je to pogubno po mališane - dođe mi da vrisnem, NE RADITE TO!

Podeli vest

Stomatolog Jelena Bosioković otkriva kakve sve posledice mogu biti od samo jednog poljupca bebe

Sasvim je jasno da je bebama takoreći nemoguće odoleti. Želeli biste da ih po ceo dan samo mazite, gnjavite i ljubite, ali to baš ne bi trebalo da radite.

Razlog tome je što je bebin imunitet slab i vrlo lako mogu da se razbole, a naročito od poljupca u usta.

- Opet jedna grozna navika koju vrlo često viđam, pa mi dođe da vrisnem na sav glas "Ne radite to" - kaže stomatolog Jelena Bosioković i otkriva koje mogu biti posledice:

- Bakterije koje izazivaju karijes, majka može preneti bebi lizanjem dude, poljupcem u usta, hlađenjem kašice.

Foto: Pixabay

beba

- Više od 90% odraslih tokom života inficirani su virusom herpesa, koji je skriven u organizmu i aktivira se padom imuniteta.

- Može doći do nastanka herpetičnog gingivostomatitisa, čiji su simptomi visoka temperatura, malaksalost, prisustvo plikova koji pucaju u usnoj duplji, dete je nervozno, ne može da jede, a sve zbog poljupca - ističe doktorka.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sly

pre 1 godinu

Koja bre budala ljubi bebu u usta. Sačuvaj bože

Samosvesna građanka

pre 1 godinu

Код Руса и свих осталих који у Русији живе се то сматра потпуно нормалним - тамо не само да бебе љубе у уста, већ се у уста љубе и одрасли: син и мајка, мајка и ћерка, ћерка и отац, деда и унука, унук и деда, брат са братом, брат и сестра, сестра са сестром итд.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija