• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

06.07.2022

18:19

UKLONITE TVRDOKORNE MRLJE SA ŠPORETA! Saveti iskusnih domaćica će vam rešiti muke!

Ljubav

UKLONITE TVRDOKORNE MRLJE SA ŠPORETA! Saveti iskusnih domaćica će vam rešiti muke!

Podeli vest

Čišćenje šporeta često predstavlja zamoran posao, a nikada ne uspevamo da dobijemo onaj pravi sjaj koji je imao kada smo ga kupili

Srećom, postoje odlični saveti kako da ga lepo očistimo.

Nisu ista pravila za čišćenje staklokeramičke ploče, indukcione i klasičanog, plinskog šporeta.

Foto: Pixabay

Šporet

Šporet bi trebalo čistiti samo mekanim sunđerom, dok bi žicu koju koristimo za sudove trebalo izbegavati. Pogotovo kod šporeta sa staklokeramičkom pločom za kuvanje ili kod indukcione ploće. Čak i ako se neka hrana zapekla na površini, ne pribegavajte struganju oštrim predmetima.

Što se tiče sredstava za čišćenje, i ovde treba povesti računa, pogotovo kada je reč upravo o ove dve vrste površina. S obzirom na to da su vrlo osetljive, treba uvek da koristimo manje agresivna sredstva, a najbolje bi bilo da koristimo samo toplu vodu.

Takođe, koristite prirodna sredstva, kao što je soda bikarbona koja se jednostavno posipa i potom obriše krpicom od mikrofibera.

Foto: Shutterstock

Ringle se mogu očistiti uz pomoć sirćeta i vode pomešanih u jednakoj razmeri. Ostavite da deluje nekoliko minuta i obrišite krpicom. Ne zaboravite da očistite i dugmad za šporet u toploj vodi.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija