• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.07.2022

10:00

MAJKA DOŽIVELA MOŽDANI UDAR, LEKAR JOJ REKAO DA ODE KUĆI I URADI MANIKIR! Priča koja je šokirala svet

Pixabay

Ljubav

MAJKA DOŽIVELA MOŽDANI UDAR, LEKAR JOJ REKAO DA ODE KUĆI I URADI MANIKIR! Priča koja je šokirala svet

Podeli vest

Majka Keri En Vul (34) iz Engleske doživela je moždani udar u septembru prošle godine, a u bolnici " Queen Alexandra" u Portsmutu lekar opšte prakse joj je rekao da ide kući i uradi manikir kako bi se razveselila

Keri En je više puta imala jake glavobolje, ali su lekari odbijali da je prime, a na kraju je doživela i moždani udar.

Mladoj mami je rečeno da pati od migrene, pa čak i od depresije nakon što je doživela iznenadnu jaku glavobolju, izobličen vid i vrtoglavicu.

Jedan lekar opšte prakse je čak prepisao antidepresive i rekao joj da "ide da sredi nokte da se razveseli".

Pogoršanje simptoma 

Kako su se simptomi pogoršavali, posetila je ordinaciju u naredna tri dana, svaki put kod drugog lekara opšte prakse. Prilikom poslednje posete, briznula je u plač i lekar opšte prakse rekao joj je da verovatno ima postporođajnu depresiju. Dao joj je antidepresive i ohrabrio je da uradi manikir.

Nakon što su joj lekari iz bolnice u Portsmutu dali paracetamol i rekli da ide kući, 29. septembra je konačno upućena na MR skeniranje u Opštu bolnicu Sautempton.

Iako je izveštaj o skeniranju otkrio da je pretrpela moždani udar, konsultant u Univerzitetskoj bolnici Southampton NHS Trust je prevideo dijagnozu, piše Daily Mail.

Gospođi Vul je na kraju dijagnostifikovana rupa u srcu, što je moglo da izazove moždani udar. 

Foto: Pixabay

Moždani udar

Moždani udar pogađa i mlade osobe

Gospođa Vul je dobila podršku od dobrotvorne organizacije Different Strokes, koja podržava jednog od četiri pacijenta sa moždanim udarom koji su mlađi od 65 godina.

Ostin Vilet, izvršni direktor dobrotvorne organizacije, rekao je:

 - Keri En kaže da su joj iznova i iznova govorili da je "previše mlada da bi imala moždani udar".

 - Ovo je nešto što često čujemo od zajednice mladih koji su preživeli moždani udar sa kojima radimo. Priče poput njene nam pokazuju koliko još moramo da uradimo da bismo se suočili sa nedostatkom svesti i pogrešnim shvatanjima o moždanom udaru kod mlađih ljudi. Moždani udari se obično dešavaju ljudima svih uzrasta - rekao je on.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Žena mu se napila kao krava, pravila je haos na splavu"! Čitane skaj prepiske na suđenju Darku Šariću: "Odložena žurka na vodi"!
Hronika

"Žena mu se napila kao krava, pravila je haos na splavu"! Čitane skaj prepiske na suđenju Darku Šariću: "Odložena žurka na vodi"!

Samo da ovo odlično završimo, a ti gledaj to. Ovo ovde je idealno, sa bosanske strane. Ako do tad ne završiš, onda je rez varijanta, navodi se u preslušanim porukama sa Skaja, koje su juče pročitane u Specijalnom sudu na suđenju Darku Šariću (53) i ostalim optuženima za pokušaj ubistva svedoka saradnika Nebojše Jokosvića Jokse (52).

23.04.2024

16:25

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija