• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

07.07.2022

20:40

OTČEPITE ODVOD OČAS POSLA! Isprobajte 3 trika koji će vam rešiti problem!

Ljubav

OTČEPITE ODVOD OČAS POSLA! Isprobajte 3 trika koji će vam rešiti problem!

Podeli vest

Zapušio vam se odvod u kupatilu ili kuhinji, a ne možete da čekate vodoinstalatera? Bez brige, postoje načini kako da sami rešite problem

Sledeće metode su isprobane i nijedna od njih ne sadrži otrovne hemikalije, što je odlično, jer ćete i novac uštedeti.

1. Kipuća voda



Ovo iznenađujuće dobro funkcioniše posebno sa zastojima u odvodu zbog prljavštine od sapuna. Kipuća voda je najefikasnija kada postoji spori odvod i nema mnogo mlake vode koja već stoji u sudoperi. Napunite čajnik ili veliki lonac vodom i pustite da provri. Sipajte vodu u odvod u tri ili četiri različite faze. Ako će ova metoda funkcionisati, rezultati će biti prilično brzi.

Foto: Pixabay

Sudopera

2. Soda bikarbona i sirće


Ovo je stara metoda odčepljivanja odvoda koja se pokazala veoma efikasnom kada je reč o lavabou u kupatilu. Jednostavno pomešajte 1/3 šolje sode bikarbone sa 1/3 šolje sirćeta u mernoj šolji.

Ova smesa će odmah početi da šišti i treba je odmah sipati u odvod. Akcija penušanja je ono što pomaže u uklanjanju dlačica i prljavštine veomaefikasno. Ostavite da odstoji oko sat vremena, a zatim ga isperite toplom vodom.

Foto: Shutterstock

3. Soda bikarbona i so


Još jedna efikasna kombinacija je soda bikarbona i so. Pomešajte 1/2 šolje od svake svake i sipajte smesu u odvod.

Sačekajte petnaestak minuta, a zatim sipajte ključalu vodu u odvod. Sve tri komponente stvaraju prilično agresivnu hemijsku reakciju i mogu deblokirati neke od težih zaustavljanja umivaonika u kupatilu.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija