• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

13.07.2022

18:40

KAKO PRAVILNO ODRŽAVATI PREPLANULI TEN? Saveti zlata vredni!

Shutterstock

Ljubav

KAKO PRAVILNO ODRŽAVATI PREPLANULI TEN? Saveti zlata vredni!

Podeli vest

Vratili ste se sa mora, preplanuli i crni. Ako želite da što duže očuvate boju, pratite ove savete

1. Izbegavanje jakih sredstava za tuširanje

Izbegavajte sva sredstva za tuširanje i pranje kose koje sadrže jaka hemijska sredstva. Čitajte deklaracije i izaberite gel za tuširanje ili šampon koji je blaži, sadrži više prirodnih sastojaka i koji je nežniji prema koži. Pored toga, poželjno je da se kupate mlakom vodom, dok bi trebalo da izbegavate vruću ili hladnu vodu.

Foto: Shutterstock

Izbegavajte sva sredstva za tuširanje i pranje kose koje sadrže jaka hemijska sredstva

2. Ne trljajte kožu peškirom

Agresivno trljanje kože peškirom nakon kupanja bi trebalo izbegavati. Natapkajte malo kožu frotirom ili mekim peškirom, a preporučljivo je da nakon toga nanesete bebi ulje. Zatim ostavite kožu da se potpuno osuši i upije ulje.

3. Češći boravak u hladovini

Možda vam zvuči paradoksalno, ali preplanuli ten ćete održati boravkom u hladu! Naime, i tu dospevaju sunčevi zraci, ali slabiji nego oni na direktnom suncu. Na taj način čete održati boju, ali i sprečiti ljuštenje kože. Pored toga, unosite dosta tečnosti u toku dana, zato što i hidratacija organizma igra bitnu ulogu kada je održavanje boje u pitanju.

Foto: Pixabay

4. Više narandžaste i zelene hrane

Pojedino voće i povrće sadrži više karotenoida. Upravo karotenoidi su potrebni kako bi se održao preplanuo ten što duže. Jedite više kajsija, jabuka, breskvi, šargarepe, paradajza, paprike.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija