• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

14.07.2022

16:17

NE BACAJTE KORU OD BANANE! Možete je pametno iskoristiti u sledećim situacijama!

Ljubav

NE BACAJTE KORU OD BANANE! Možete je pametno iskoristiti u sledećim situacijama!

Podeli vest

Koru od banane obično bacamo, međutim, možemo je iskoristiti na pametne načine, što u kuhinji, što za lične potrebe

POMAŽU U SMANJIVANJU BORA

Bore na licu se javljaju kada koža izgubi svoju elastičnost i svoju čvrstinu. Antioksidansi i vitamin C u bananma Vam mogu pomoći da smanjite pojavu bora.

Trljajte lice korom banane i ostavite ga tako 30 minuta ili preko noći. Operite lice i hidrirajte ga

Ponavljajte 3 puta nedeljno.

Foto: Pixabay

Kora od banane

POLIRA I SREBRNINU

Kada srebro počne gubiti sjaj ili počne tamniti, očistite ga korom od banane. Unutrašnjost kore sadrži supstance kao što su kalijum i one pomažu u čišćenju metalnih objekata.

Uzmite koru i stavite je u blender. Dodajte tome pola čaše vode. Blendirajte dok ne dobijete pastu
Trljajte srebro sa njom nekoliko minuta.

POMAŽU PRI VAĐENJU TRNA

Kora je bogata enzimima i ovi enzimi imaju svojstvo da izvlače strana tela na površinu kože što vađenje nekog drvenog ili metalnog opiljka ili stakla čini daleko lakšim pomoću pincete. Stavite koru zrelije banane na mesto gde je trn. Neka odstoji oko 15 minuta. Potom izvadite trn.

KORISITE JE I KAO ĐUBRIVO

Dodavanje kore gomili komposta će Vam pomoći da mu dodate više kalcijuma, magnezijuma, sumpora, fosfata, kalijuma i natrijuma – svi su oni vitalni za zdrav rast biljaka.

Isecite kore banane na manje komadiće. Zakopajte ih ispod biljke koju želite da nađubrite – idealno uz korenje. Zalijte biljku odmah i ostavite koru da tako odstoji pod zemljom.

Foto: pixabay.com

ZA BELJENJE ZUBA

Zrele kore banana su vrlo bogate kalijumom koji pomaže da se skinu žute mrlje sa zuba koje su rezultat konzumiranja napitaka kao što je kafa i čaj i određenih namirnica poput borovnice i maline. Operite zube i isperite usta dobro. Unutrašnjošću kore trljajte zube 2 minuta. Isperite zube ponovo i svakodnevno ponavljajte.

BONUS VIDEO:

 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija