• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

16.07.2022

09:54

KAKO SPREČITI KLIJANJE KROMPIRA? Jedna voćka će vam rešiti problem!

Shutterstock

Ljubav

KAKO SPREČITI KLIJANJE KROMPIRA? Jedna voćka će vam rešiti problem!

Podeli vest

Krompir koji nije tretiran pesticidima i koji je uskladišten na toplijem mestu vrlo brzo počne da klija. Zbog toga on gubi čvrstinu. Na svu sreću postoje načini kako da do toga ne dođe

Jedan od najlakših načina kako da sprečite da krompir proklija je uz pomoć jedne jabuke. Sve što treba da uradite je da stavite jednu jabuku u sredinu posude ili džaka u kome držite krompir. Jabuka proizvodi i ispušta etilen, prirodnu supstancu koja sprečava nastanak korenja i klijanje krompira.

Foto: Shutterstock

Krompir

Takođe je jako važno da izbegavate držanje krompira u plastičnim kesama, uvek su bolje rešenje one napravljene od papira ili kartonske kutije, pa čak i plastične posude. Najlon kese onemogućavaju krompiru da "diše", što značajno skraćuje njegov rok trajanja.

Ovo povrće uvek čuvajte na hladnom, suvom i mračnom mestu. Najbolje za skladištenje su podrum ili garaža, a možete i da ga držite u špajzu, negde na poslednjoj polici što dalje od izvora svetlosti. Ono što je posebno važno je da krompir nikada ne držite u frižideru jer veoma niske temperature pretvaraju njegov škrob u šećer, što može znajačno da mu promeni ukus i strukturu.

Foto: rina

Takođe vrlo je važno da ga držite što dalje od luka. Krompir i luk ispuštaju određenje supstance od kojih oba povrća brže trule i kvare se.

BONUS VIDEO:

 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija