• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

23.07.2022

15:38

USPORITE OPUŠTANJE GRUDI! Doktor daje 7 saveta zbog kojih će vaše cice ponosno stajati VISOKO!

freepik/senivpetro

Ljubav

USPORITE OPUŠTANJE GRUDI! Doktor daje 7 saveta zbog kojih će vaše cice ponosno stajati VISOKO!

Podeli vest

Doktor Hakan Gundogan otkriva sedam stvari koje će usporiti opuštanje vaših grudi

Iako je prirodno da se vremenom vaše grudi opuste, kod mnogih žena to dovodi do nelagode i manjka samopouzdanja.

Ipak, Dr Hakan Gundogan ističe da postoji nekoliko stvari na koje možete uticati, a čime ćete navodno usporiti pomenuti proces.

1. Pušenje

Dr Gundogan je rekao da upotreba duvana može dovesti do opuštene kože, posebno oko grudi.

Objasnio je da je to zato što može doći do razgradnje kolagena i uzrokovati da izgledaju manje bujne.

- Pored toga, dim cigareta sadrži karcinogene (supstance koje utiču u izazivanju kancera) koji razgrađuju vlakna elastina u telu, što je ključna komponenta elastičnosti kože za čvrstinu grudi - rekao je on.

REŠITE ​​TO: Ako prestanete da pušite, doktor je rekao da ne samo da će se vaše opšte zdravlje poboljšati i rizik od raka će opasti, već ćete možda videti i poboljšanje u izgledu vaših grudi.

2. Pogrešan grudnjak

Kako se naša tela menjaju, tako se menjaju i potrebe za određenim grudnjacima.

Dr Gundogan je rekao da je nošenje grudnjaka važno za održavanje oblika i podizanja grudi.

- Bez odgovarajuće podrške, vremenom će vam grudi opustiti. Kada vežbate, posebno ako džogirate, sportski grudnjak sa oblikovanim korpama, koje pružaju dovoljnu potporu, može smanjiti opuštanje grudi. Istraživanja ukazuju na to da pomeranje grudi nakon vežbanja, dovodi do istezanja i opuštanja.

REŠITE TO: Topla je preporuka da nabavite grudnjak koji vam u potpunosti odgovara, čak iako to zahteva dužu potragu i mnogo isprobavanja.

Foto: freepik.com

grudi

3. Hormoni

Tokom menopauze, pad nivoa estrogena može dovesti do manje kolagena u tkivu dojke, rekao je stručnjak. 

- Preduzimanje koraka za povećanje estrogena, kao što su fitoestrogeni ili suplementi kolagena, može poboljšati oblik grudi. Razgovarajte sa svojim lekarom pre nego što pokušate da podignete nivo estrogena - navodi doktor.

REŠITE TO: Da bi pomogao u ovome, preporučuje uzimanje hormonskog testa.

4. Težina

Kada izgubite težinu, masne ćelije u vašim grudima se smanjuju, a s druge strane, kao posledica gojenja se uvećavaju.

REŠITE ​​TO: - Ako doživljavate neuobičajen gubitak težine ili dobijate na težini, konsultujte se sa svojim lekarom i nutricionistom da biste se pozabavili osnovnim uzrokom - kaže lekar.

5. Dojenje

Dojenje može da promeni veličinu i oblik vaših grudi, a kada vaše dete prestane da sisa, možda ćete primetiti da ponovo počinju da izgledaju drugačije.

- Vaše bradavice i areole (pigmentirano područje koje okružuje bradavicu) mogu biti manje, a koža vaših grudi može izgledati ispružena ili "prazna". Grudi će se vratiti u stanje pre trudnoće, jer se strukture koje proizvode mleko smanjuju nakon dojenja - rekao je dr Gundogan.

REŠITE TO: Investirajte u udoban grudnjak za dojenje i izbegavajte da istežete ili naginjete dojku prema bebi kada je hranite. Održavajte svoje grudi hidriranim, nanošenjem kakao butera, pokretima na gore, dva puta dnevno. Opuštanje grudi nakon trudnoće je prirodno, ali ako ste zaista nezadovoljni ovom promenom, možete se odlučiti za operaciju podizanja grudi, kako biste postigli svoju idealnu proporciju tela - ističe lekar.

Foto: Shutterstock

dojenje

6. Držanje tela

Ako se stalno saginjete, to će uticati na vaše grudi, jer će gravitaciono povlačenje ubrzati opuštanje.

- Ne možete to zaista osetiti, ali saginjanje utiče na vaš Kuperov ligament i rasteže ga. Naravno, to se dešava tokom određenog vremenskog perioda - rekao je on.

REŠITE TO: Dr Gundogan je dodao da bi trebalo da pokušate da popravite svoje držanje i ako ne nosite grudnjak, možda ćete ranije iskusiti i opuštanje.

7. Hirurgija

Povećanje grudi je kozmetička operacija, koja koristi implantate za povećanje veličine i oblika ženskih grudi.

To povećava njihovu bujnost i daje im proporcionalniji izgled, rekao je dr Gundogan.

- Ljudi mogu da izaberu povećanje grudi iz više razloga, a mi ne bi trebalo da budemo brzi sa osudom. Razlozi za povećanje grudi uključuju promene posle dece, mastektomiju, gubitak težine ili želju za boljom simetrijom - dodao je on.

REŠITE TO: - Ako ste zaista nezadovoljni svojim prirodnim oblikom grudi, smatrajte ih premalim ili prevelikim ili opuštenim, istražite pouzdane klinike koje vam mogu ponuditi operacije plastične hirurgije. Vreme oporavka nakon povećanja grudi je relativno kratko. Međutim, imajte u vidu da je potrebno je 6 meseci do godinu dana pre nego što pacijenti mogu da vide konačan rezultat operacije, odnosno kada se otok smanji i ožiljak nestane - rekao je lekar, prenosi TheSun.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE
Politika

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) saopštila je večeras da je usvojila preporuku da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu tzv. Kosova za pristupanje SE kao post-pristupna obaveza.

16.04.2024

22:13

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE
Politika

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE

Stalna predstavnica Srbije pri Savetu Evrope Suzana Grubješić izjavila je večeras da je debata u Parlamentarnoj skupštini SE o prijemu tzv. Kosova bila neravnopravna i naglasila da su izveštaj i čitava sprovedena procedura bile protiv osnovnih principa, vrednosti i normi na kojima ta organizacija počiva, a koja se prema njenoj oceni, sve više pretvara u političku organizaciju.

16.04.2024

22:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet
Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet

Novi amandman kontroverznog Zakona o nadzoru stranih obaveštajnih službi dramatično proširuje spisak entiteta koji su u obavezi da pomaže Nacionalnoj bezbednosnoj agenciji (NSA) u njenim špijunskim praksama, ali o tome jedva da ima reči u medijima

16.04.2024

22:31

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija