• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

28.07.2022

16:22

OČISTITE VENTILATOR BEZ PROBLEMA! Prašina će nestati očas posla!

Ljubav

OČISTITE VENTILATOR BEZ PROBLEMA! Prašina će nestati očas posla!

Podeli vest

Ventilatore koristimo tokom leta, a na njihovim elipsama se nakuplja prašina i čestice koje treba redovno čistiti. Bez obzira na to koju vrstu ventilatora imate, čišćenje prašine i prljavštine lako je obaviti za samo nekoliko minuta

Za smanjenje alergija i iritacije od prašine ključno je održavati ventilator čistim, kao i održavati mu motor u dobrom stanju. Podni, stoni i prozorski ventilatori obično su lagani i prenosivi, što ih čini lakima za brisanje i pranje, a kako biste bili sigurni da je svaka mrvica prašine uklonjena s rešetki, čišćenje treba da se sastoji od više koraka, počevši od usisavanja.

Uklonite prašinu usisivačem

Koristeći ručni ili obični usisivač s nastavkom za prašinu pažljivo prođite preko obe strane i baze, i što je više moguće između lopatica. Ako vam je teško da dođete do tih mesta, uzmite fen za kosu i njime duvajte u ventilator kako biste raspršili čestice. Ako je moguće, to uradite napolju kako biste izbegli širenje prašine po kući.

Foto: Pixabay

Možete iskoristiti i običan usisivač

Ponovo prebrišite vlažnom krpom

Vlažno brisanje prašine najbolje je za prikupljanje čestica s ventilatora. Uzmite krpu od mikrovlakana i isperite je pod malo vode iz slavine, kako biste je lagano navlažili pa obrišite sve mrlje s ventilatora, obraćajući posebnu pozornost na bazu i kućište.

Foto: Pixabay

Očistite lopatice

Ako ne možete pristupiti lopaticama ventilatora, najbolji način za čišćenje je korišćenje spreja za čišćenje pa uključivanje ventilatora na pet minuta. Osim spreja možete koristiti i mešavinu alkoholnog sirćeta, nekoliko kapi eteričnog ulja i kašiku sode bikarbone koje možete pomešati u boci s rasprašivačem i naprskati po rešetkama ventilatora. Nakon što ste poprskali tečnost plastičnom kesom pokrijte ventilator i uključite ga na nekoliko minuta. Kesa bi trebalo da uhvati svu prljavštinu koja se izduvava dok se ventilator vrti, ostavljajući lopatice bez prašine.

BONUS VIDEO:

 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

IMATE PROBLEMA SA VLAGOM U KUĆI? Ove 3 biljke će vas spasiti muka!
Ljubav

IMATE PROBLEMA SA VLAGOM U KUĆI? Ove 3 biljke će vas spasiti muka!

Buđ na zidovima i vlaga u kući veliki su problemi koji nas posebno muče u zimskim danima, kad se i sušenje veša često obavlja u sobama. To je i zdravstveni problem, pa zato treba primeniti sva moguća rešenja, a naročito ona prirodna i jeftina, poput biljaka koje upijaju vlagu. Sobne biljke su dragocene i zato što apsorbuju toksine, a pri svemu tome izgledaju lepo i obogaćuju nam prostor

27.07.2022

18:40

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija