• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

05.08.2022

23:22

MUKU MUČITE SA NESANICOM? Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da se naspavate!

Shutterstock

Ljubav

MUKU MUČITE SA NESANICOM? Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da se naspavate!

Podeli vest

Nesanica je problem koji muči sve više ljudi, a razlozi nastanka nesanice mogu biti različiti: stres, anksioznost izazvanu situacijom u svetu, problemi koji su se isprečili na vašem životnom putu su okidači koji vam ne daju da noću sklopite oči i odmorite svoje telo od dnevnih trzavica

Saveti koji će vam pomoći da se naspavate

Stručnjaci preporučuju da usvojite doslednu rutinu spavanja, ležete i budite se uvek u isto vreme. Fokusirajte se na vreme buđenja a ne razmišljajte možete li da zaspite ili ne.

Kada spustite glavu na jastuk nemojte se prisećati onoga što vam se dešavalo toga dana, nemojte pokušavati da rešite probleme. Čak i ako ste fizički iscrpljeni nećete moći kvalitetno da zaspite i spavate cele noći. Opustite se i prenesite u neke lepe predele, plutajte u mehuriću od snova a brige zaboravite.

Foto: Shutterstock

Kada spustite glavu na jastuk nemojte se prisećati onoga što vam se dešavalo toga dana

Obezbedite udoban krevet i nemojte na njemu tokom dana raditi na kompu, gledati tv. Neka vam krevet bude vaše utočište za san ili seks, napominju stručnjaci.

Isključite telefone i televizor pre spavanja da vas ne bi budili preko noći.

Budite aktivni tokom dnaa, vežbajte, trčite, plivajte, vozite bicikl, plešite. To će vam omogućiti da bolje spavate jer će taj “slatki” umor da iscrpi vaše telo pa će i mozak hteti da se malo odmori preko noći.

Vodite računa šta jedete i pijete pre spavanja. Ništa teško, obimno, masno što će opteretiti stomačić.

Foto: Pixabay

Proverite i lekove koje pijete jer vas neki od njih umesto da bolje zaspite mogu držati budnim. Konsultujte se sa svojim lekarom.

Ako ne možete da zaspite nemojte ostajati u krevetu i mučiti se. Radite nešto što će vas uspavati. Bavite se svojim hobijem ako ga imate, lepite markice u album, štrikajte, pišite, crtajte. To će vam pomoći da se relaksirate a onda i bolje zaspite.

BONUS VIDEO:

 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija