• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.08.2022

07:42

NAPRAVITE DOMAĆI ŠAMPON ZA PSE! Ne treba vam skupa hemija!

Pexels

Ljubav

NAPRAVITE DOMAĆI ŠAMPON ZA PSE! Ne treba vam skupa hemija!

Podeli vest

Umesto da kupujete šampone za vaše ljubimce, možete napraviti sami sredstvo kojim ćete okupati krznenog mezimca

S druge strane, postoji i opcija da sami napravite kupku za psa. Ona se pravi jednostavno, a sve što vam je potrebno su nekoliko sastojaka koje sigurno imate pri ruci.

Za najjednostavniju kupku potrebni su vam:

1 šolja sirćeta

1 šolja tečnog blagog sapuna

950 ml tople vode

Dobro izmešajte sve sastojke. Psa natrljajte ovom smesom (nanosite je na mokru dlaku), ostavite nekoliko minuta, pa isperite.

Drugi jednostavani šampon za psa pravite tako što pomešate 1 šolju mlevenih zobenih pahuljica, 1 šolju sode bikarbone, 950 ml tople vode i nekoliko kapi eteričnog ulja po izboru. Vlažnu dlaku kućnog ljubimca natrljajte ovom kupkom, pa isperite.

Foto: Pexels

Pas

Kombinacije sa jabukovim sirćetom

Ove dve smese sa jabukovim sirćetom su dobre za dlaku, ali i protiv buva. Mogu da stoje u frižideru dve nedelje, nakon toga ih bacite i napravite nove. Sastojke koji su navedeni za obe smese treba samo da pomešate i da držite u posudi do upotrebe.

Za prvu vam je potrebno:

1 šolja tečnog sapuna, 1 šolja jabukovog sirćeta

1 šolja tople vode

60 g glicerina

Za drugu vam treba:

1/4 šolje jabukovog sirćeta

1/4 šolje tečnog sapuna

1/4 šolje aloe vera gela

1//4 šolje vode

pola šolje čaja od ruzmarina

eterična ulja ruzmarina i lavande.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija