• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

11.08.2022

18:54

KAKO TREBA PRAVILNO ČISTITI UŠI? Evo šta kažu stručnjaci!

Ljubav

KAKO TREBA PRAVILNO ČISTITI UŠI? Evo šta kažu stručnjaci!

Podeli vest

Većina ljudi za čišćenje ušiju koristi štapiće, ne znajući koliko je to opasno i da s njima mogu povrediti bubnu opnu

Cerumen u uhu postoji s razlogom i najčešće ima zaštitnu ulogu, te ne treba na silu da ga uklanjate, niti da štapić za uši gurate duboko u uvo.

Lekari objašnjavaju da, ako želite da uklonite cerumen, najvažnije je da ga omekšate.

Foto: Pixabay

Uvo

To možete da uradite pomoću ulja, dok u težim slučajevima pomaže špric i mešavina sirćeta i alkohola. Američki pedijatar doktor David Gil naglašava da se nikako nasilno ne sme uklanjati vosak iz ušiju, jer za to postoje mnogo delotvornije metode, uključujući korišćenje namirnica iz kuhinje.

Ako u uhu postoji veća količina stvrdnutog cerumena, možete da ga omekšate uljem, tako što ćete vaticu nakapati i potom je staviti u uho bez nasilnog guranja. Potom protresite glavu, kako bi se vosak pomerio ka spoljašnjem kanalu.

Pričekajte dva do tri minuta i nakapajte nekoliko kapi ulja u uho. Ako vam ništa od ovoga ne bude pomoglo, onda u razmeri 1:1 pomešajte sirće i medicinski alkohol, pa tom mešavinom isperite uši pomoću šprica.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija