• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.08.2022

19:24

SPREČITE RAZMAZIVANJE MASKARE! Profesionalni šminkeri savetuju šta treba da uradite! (VIDEO)

Ljubav

SPREČITE RAZMAZIVANJE MASKARE! Profesionalni šminkeri savetuju šta treba da uradite! (VIDEO)

Podeli vest

Koliko god da se trudite da izaberete kvalitetnu maskaru, to ne znači da ćete biti pošteđeni razmazivanja. Fleke od maskare ispod očiju imaju mnogo manje veze sa samom formulom vaše omiljene maskare, nego sa vašim navikama i načinom nanošenja. Samim tim, nekoliko izmena u bjuti rutini i vi bi trebalo da budete pošteđeni neprijatnosti

Uvijte trepavice

Ono što većina ljudi ne shvata jeste da priprema trepavica pre nanošenja maskare čini bitnu razliku. Za početak, ako uvijete trepavice kvalitetnim uvijačem, one će se podići, neće dodirivati kožu ispod očiju i šanse da se maskara razmaže postaju mnogo manje.

Koristite prajmer za trepavice

Nakon što su vaše trepavice uvijene, nanesite prajmer. Obavezno ostavite prajmer da se dobro osuši pre nego što pređete na nanošenje maskare. Prajmer daje definiciju trepavicama, ali ima još jedan značajan efekat koji žene često zanemaruju: pomaže da maskara prione na trepavice. Rezultat: nema mrlja i razmazivanja. Za ovu čaroliju dovoljan je jedan sloj prajmera.

Formula maskare

Ok, imate omiljenu maskaru. Boja je tako intenzivna i jako se lepo nanosi, ali se i lako razmazuje. Nije kraj sveta – samo preko vaše omiljene, nanesite jedan tanji sloj vodootporne maskare. Ovaj završni sloj tako će preuzeti ulogu fiksatora.

Foto: Shutterstock

Maskara

Ne dodirujte lice

Ako imate naviku da dodirujete lice, lako će vam šminka završiti u potpunom neredu. Sledeći put kada budete u iskušenju da protrljate oči, zaustavite se. Umesto da upotrebite prste, iskoristite papirnu maramicu i budite nežni. Dovoljno je samo nekoliko nedelja da stvorite novu naviku.

Obratite pažnju na negu kože

Ako maskara nastavi da se razmazuje, obratite pažnju na svoju rutinu nege kože. Da li vam se krema za oči potpuno osuši pre nego što počnete da se šminkate?

Nega kože koja sadrži ulje može dovesti do razmazivanja šminke, zato razdvojte svoje bjuti i mejkap rutine. Dovoljno je da obezbedite pola sata do sat razmaka.

 

Koristite providni puder

Posipanje prozirnog pudera ispod i oko očiju pomoći će vam da koža ostane mat i bez masnoće. Pre nanošenja maskare, uzmite malu četku i lagano nanesite prozirni puder na zatvorene oči. I dalje ćete imati prirodan izgled, samo bez razmazivanja maskare.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija