• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

08.09.2022

18:53

SAVETI KOJI ĆE VAM SAČUVATI GARDEROBU! Ako OVAKO perete veš, neće se uništiti!

Pixabay

Ljubav

SAVETI KOJI ĆE VAM SAČUVATI GARDEROBU! Ako OVAKO perete veš, neće se uništiti!

Podeli vest

Odvajanje belog od šarenog veša pre stavljanja na pranje i dodavanje deterdženta su osnovna pravila koja znaju svi. Iako se čini kao da je taj proces poprilično usavršen, ipak postoji nešto što možda i nismo znali

Naime, eksperti za čišćenje otkrivaju na šta bi obavezno trebalo da pripazimo pre nego što stavimo odeću na pranje.

Sve što treba da uradite je da obratite pažnju na detalje unutar svoje odeće.

Foto: Pixabay

Pranje odeće

Njihov prvi savet je da svoje trenerke, pre nego što ih samo ubacite u bubanj, zakopčate. Na taj način se neće rastezati niti petljati s drugom odećom. Ako perete trenerku ili top s vezicama na zadnjoj strani, uvek bi trebalo da vežete uzice kako se ne bi zapetljale s drugom odećom.

Što se tiče čarapa koje su vam na nogama ceo dan, potrebno ih je dobro očistiti. Pre pranja ih zato odmotajte i poravnajte. Savetuje se i okretanje odeće naopačke, a pantalonama bi trebalo naopako da okrenete i džepove, kako biste bili sigurni da je svaki deo temeljno opran.

Foto: Pixabay

Uopšteno, prema stručnjacima, okretanje odeće naopako pre pranja pomaže boljem uklanjanju mrlja od znoja, održava postojanost boja i smanjuje trenje u mašini za veš.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija