• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

11.09.2022

19:55

Ovaj ZAČIN poboljšava VARENJE i jača IMUNITET! Evo kako da pripremite ČAJ od lovora!

Ljubav

Ovaj ZAČIN poboljšava VARENJE i jača IMUNITET! Evo kako da pripremite ČAJ od lovora!

Podeli vest

Kao začin, kao lek, ili kao venac, lovor je od davnina nezaobilazan u životu ljudi, a njegove izuzetne dobrobiti možete da iskoristite i u obliku čaja...

Da li ste znali da skromni lovor poboljšava varenje, čisti probavni sistem od toksina i smanjuje gasove i nadutost? To, naravno, nije sve...

Sveži listovi ovog aromatičnog začina sadrže fitonutrijente, katehine i linalool - moćne materije koje snažno deluju protiv slobodnih radikala i time smanjuju rizik od mnogih degenerativnih bolesti. Kao začin, kao lek, ili kao venac, od davnina je nezaobilazan u životu ljudi, a njegove izuzetne dobrobiti možete da iskoristite i u obliku čaja.

Kako pripremiti čaj?

Tri usitnjena suva lovorova lista kuvajte 10 minuta u dva i po decilitra vode. Ostavite da odstoji (poklopljeno) 10 minuta. Procedite, dodajte kašiku soka od limuna i dve kašičice meda. Odličan je za prehladu, bronhitis i jačanje imuniteta, a običan čaj od lovora bez meda i limuna može da vam posluži i za inhalaciju kod sinusitisa.

Foto: Shutterstock

Lovor je više od začina

Kod gripa ili bronhitisa pijte dva do tri puta po 2,5 dcl čaja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija