• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.09.2022

10:55

STOPALA I RUKE SU VAM ČESTO HLADNI? To može da bude SIMPTOM ove BOLESTI

Ljubav

STOPALA I RUKE SU VAM ČESTO HLADNI? To može da bude SIMPTOM ove BOLESTI

Podeli vest

Mnoge osobe se žale da su im ruke i stopala uvek hladni, a to nastaje kao posledica starenja, ali i loše cirkulacije. Međutim, loša cirkulacija može da nastane kao posledica dijabetesa, srčanih oboljenja i problema sa arterijama

Krv prenosi toplotu u sve delove našeg tela. Smanjena cirkulacija uzrokuje da se vaše ruke i stopala osećaju hladnije od ostatka tela jer nema dovoljno krvi u tom području.

Otok u rukama i stopalima

Najčešće se otok vidi u rukama, gležnjevima i stopalima. Kada vaše telo ne može da cirkuliše tečnost u nekom području ili van njega, može doći do otoka. Kako se otok povećava, to vrši pritisak na krvne sudove koji teraju tečnosti iz krvnih sudova u okolna tkiva što dovodi do otoka.

Bol u zglobovima i grčevi u mišićima

Slaba cirkulacija može uzrokovati bol u vašim stopalima, nogama, rukama i šakama. Loša cirkulacija takođe može uzrokovati bol u vašim listovima koji se pogoršavaju kada sedite ili stojite duže vreme. Kada je cirkulacija smanjena na mišiće, hranljive materije ne mogu da dođu do tkiva onako kako bi trebalo i osećate ukočenost i grčeve, prenosi Eatthis.com

Foto: Pixabay

Ruke

Promena boje kože

Možda ćete videti bledu ili plavu boju vaših tkiva ako je količina krvi nedovoljna. Uglavnom se vidi na rukama, prstima na nogama, nosu i usnama.

Morate lečiti lošu cirkulaciju

Lečenje slabe cirkulacije mora se rešavati u zavisnosti od osnovnog uzroka. Na lošu cirkulaciju utiču i način života i razne bolesti. Na primer, ateroskleroza (suženje/stvrdnuće arterija) i dijabetes mogu izazvati probleme sa cirkulacijom i sa gore navedenim simptomima.

Promene u načinu života kao što su prestanak pušenja, gubitak težine, vežbanje i zdrava ishrana mogu poboljšati cirkulaciju i smanjiti probleme. Rano otkrivanje praćeno odgovarajućim ranim tretmanom može pomoći da se poboljša cirkulacija. Nošenje kompresivnih čarapa takođe može pomoći u smanjenju otok na nogama.

Postoji mnogo uzroka loše cirkulacije i ako ne preduzmete nešto u vezi sa slabom cirkulacijom, neće biti bolje. Dobra vest je da možete poboljšati svoj cirkulacija.

bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nastavljeni piromanski napadi na časne Srbe na severu KiM! Zapaljen automobil Ivanu Petroviću!
Politika

Nastavljeni piromanski napadi na časne Srbe na severu KiM! Zapaljen automobil Ivanu Petroviću!

Srpska lista saopštila je danas da paljenje automobila radniku opštine Privremenog organa Opštine Leposavić Ivanu Petroviću predstavlja nastavak piromanskih napada na časne Srbe na severu Kosova i Metohije "u režiji poslušnika i miljenika" premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija" na teritoriji opštine Leposavić, koju, kako navode "hoće da pretvore u leglo kriminala svojim nedelima".

18.04.2024

15:24

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!
Fudbal

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!

Odigrani su revanš mečevi četvrtfinala Lige šampiona, nakon čega smo saznali imena četiri preostala kluba koja će se boriti za najvredniji trofej u evropskom klupskom fudbalu. Pored toga, eliminacija Arsenala od minhenskog Bajerna imala je za posledicu to da engleski velikan neće igrati na Svetskom klupskom prvenstvu 2025. godine! Umesto "tobdžija" tamo će se naći austrijski Salcburg za koji nastupaju trojica srpskih fudbalera! Nema sumnje da će domaćim ljubiteljima fudbala reformisano takmičenje biti vrlo interesantno, jer će na njemu nastupiti veliki broj srpskih igrača!

18.04.2024

14:48

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija