• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

16.09.2022

18:25

OČISTITE ODVOD U KUHINJI BEZ MUKE! Sve možete sami bez pomoći vodoinstalatera!

Ljubav

OČISTITE ODVOD U KUHINJI BEZ MUKE! Sve možete sami bez pomoći vodoinstalatera!

Podeli vest

Ako često mučite muku sa zapušenim slivnikom na sudoperi i čestom blokadom u cevi, evo načina kako da problem rešite bez ičije pomoći

Neprijatan miris dopire iz vaše kuhinje i već vas iritira, a za majstora znate da morate da izdvojite novac. Svaki drugi vodoinstalater reći će vam da tu "ima posla", što znači da će to i više nego dobro naplatiti. Uglavnom se iz tog razloga mnogi od nas upuste u avanturu i sami krenu da istražuju kako da reše problem i rastave odvodnu cev i slivnik. Iako nekima uspe, većini ne, pa su opet primorani da se obrate majstoru.

Međutim, stručnjaci iz jedne kompanije za čišćenje otkrili su nekoliko metoda koje pomažu u rešavanju problematičnog odvoda, ali i u zadržavanju kog dinara u novčaniku.

Soda bikarbona i belo sirće

Ovi sastojci su verovatno većini poznati i možda svakodnevni saveznici u čišćenju kuće, ali kad ne bi bili sastojci koji se koriste u ishrani verovatno bi im uloga bila za higijenu. Za proces čišćenja odvodne cevi stručnjaci preporučuju da se pomeša po trećina šolje sode bikarbone i sirćeta.

Foto: Shutterstock

Soda bikarbona

Kada se to uradi trebalo bi da reakcija započne odmah, odnosno da se iz odvoda čuje "šištanje". Preporučuje se da se sudopera ne koristi sat vremena, a možda bolje i celu noć. Nakon toga ju je potrebno isprati. Mešavina će, tvrde stručnjaci, ubiti sve bakterije i viruse, tako da drugo dezinfekciono sredstvo nije potrebno.

So i soda bikarbona

Ista razmera kao i kod prethodnog procesa učiniće čuda za deblokadu odvoda. Dovoljno je samo pola šolje soli i pola šolje sode bikrbone sipati u otvor i ostaviti da deluje od 10 do 20 minuta. Odmah nakon toga u slivnik nalijte kipuću vodu. Hemijska reakcija će odčepiti i najgadniju blokadu koja vam predstavlja problem u kuhinji. Ako ne uspe iz prve, poželjno je ponoviti proces nekoliko puta.

Očistite cev

U pitanju je malo "neprijatna" procedura imajući u vidu šta sve može da se nalazi u slivniku, ali je ujedno i najjednostavnija. Dovoljno je postaviti kantu ispod odvoda i ona će sakupiti svu prljavu vodu i otpatke iz procesa. Pomoću ključa olabavite matice na oba kraja cevi i ispraznite sadržaj iz nje u kantu. Isperite cev, a za one nepristupačnije delove koristite staru četkicu za zube kojom ćete otkloniti ostatak prljavštine. Isperite cev vodom i vratite sve u prvobitno stanje. 

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija