• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

21.10.2022

10:49

PROBUDITE ZVER U SEBI! Ovo je jedan od najjačih prirodnih afrodizijaka!

Pixabay

Ljubav

PROBUDITE ZVER U SEBI! Ovo je jedan od najjačih prirodnih afrodizijaka!

Podeli vest

Pojedine namirnice pozitivno utiču na potenciju. U moru namirnica koje nose oznaku afrodizijak teško je otkriti koje zaista pomažu, a koje uzrokuju samo placebo efekat. Jedna od najpoznatijih namirnica koja ima afrodizijačko dejstvo je čokolada, ali ne svaka

Čokolada je poznata kao jedan od najjačih afrodizijaka, a osim toga poseduje i brojne zdravstvene prednosti. Dokazano je da starijim osobama pomaže u očuvanju memorije, a bogata je i antioksidantima, te smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti.

Osećaj zaljubljenosti

Konzumiranje crne čokolade može da prizove osećaj zaljubljenosti, tvrde istraživači, zašto što ona sadrži „ljubavnu hemikaliju" feniletilamin.

Zahvaljujući mešavini masnoća, belančevina, ugljenih hidrata, vitamina B, minerala, gvožđa, kalcijuma, magnezijuma i cinka, čokolada je prava ljubavna bomba.

Foto: Shuterstock

Crna čokolada

Sastav

Med brzo podiže nivo energije, a šećer koji se nalazi u ovoj namirnici hrani ćelije sperme.

Čokolada podstiče proizvodnju serotonina, hormona koji je zadužen za dobro raspoloženje, a njeno topljenje u ustima podstiče lučenje endorfina, prirodnog hormona sreće, a koje telo inače proizvodi tokom vođenja ljubavi. Međutim, važna je vrsta čokolade. 

Foto: Shutterstock

Crna čokolada

Crna čokolada

U pitanju je samo crna čokolada koja sadrži do 70 odsto kakaa. Bogata je flavonoidima (moćni antioksidanti) koji deluju na bolju crikulaciju krvi i pojačava erekciju.

Mlečne, bele, čokolade sa punjenjima, čokolade prepune šećera trebalo bi izbegavati, ali kvalitetnu crnu čokoladu poželjno je da uvrstite u svoju ishranu.

Međutim, kao i u svemu treba biti umeren! Ne preterujte sa njenim konzumiranjem, a dve kockice će zadovoljiti vašu dnevnu potrebu.

bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija