• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.11.2022

23:22

DOBAR TRIK! Odredite podton kože i otkrijte kako da istaknete usne

Ljubav

DOBAR TRIK! Odredite podton kože i otkrijte kako da istaknete usne

Podeli vest

Mnoge žene izbegavaju da nose karmin crvene boje jer tvrde da im ne stoji. Profesionalni šminkeri se ne slažu sa takvom slobodnom procenom, već podsećaju dame da samo treba da izaberu nijansu koja baš odgovara njihovom tenu

 Stoga je važno da znate vaš ton i podton kože, a to lako i bez šminkera možete da otkrijete i same pomoću čistog belog papira i ogledala.

Podignite papir u visini lica i pogledajte se u ogledalu. Obratite pažnju i na boju vrata i upoređujte i sa njom.

Ako vam pored belog papira lice deluje da ima žućkastu ili boju breskve, onda vam je koža toplijeg podtona i najbolje je da nosite ruž u boji cigle i koralne crvene nijanse.

Ukoliko vam se čini da je vaše lice u odnosu na beli papir plavkasto ili možda rozikasto, birajte ruževe koji su nežnijih nijansi crvene.

Foto: Shutterstock

Važno

topao podton - žućkasta koža
hladan podton - rozikasta ili plavkasta koža
neutralan podton - ne možete da utvrdite nijansu

Idealno je kada u ovom testu ne možete da odredite da li vam lice uz beli papir ima više rozikastu ili žućkastu boju. To znači da imate neutralan podton, pa onda možete da eksperimentišete sa svim bojama.

Podton kože možete približno da odredite i pomoću zlatnog i srebrnog nakita. Ako vam se čini da uz vaš ten bolje ide boja žutog zlata, onda imate topao podton, a ako procenite da je bolji srebrni, onda je vaš podton hladan.

bonus video:

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Odlične vesti za Pešića! "Drim tim" Srbija putuje u Pariz!
Košarka

Odlične vesti za Pešića! "Drim tim" Srbija putuje u Pariz!

Navijači košarkaške reprezentacije Srbije sa nestrpljenjem iščekuju Olimpijske igre, koje će narednog leta biti održane u Parizu! Svi se nadamo da će selektor Svetislav Pešić moći da računa na najbolje igrače kojima Srbija raspolaže, a tu se pre svih misli naravno na Nikolu Jokića. Dok čekamo rasplet NBA plej-ofa kako bismo dobili odgovor na pitanje da li će jedan od najboljih košarkaša današnjice predvoditi ekipu u glavnom gradu Francuske, želja kod pojedinih igrača se ne dovodi u pitanje! Jedan od onih koji će se staviti na raspolaganje Pešiću jeste Aleksej Pokuševski!

18.04.2024

10:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija