• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.11.2022

12:16

TOP 10 NAMIRNICA ZA RAVAN STOMAK! Obucite opet OMILJENE farmerke

Shutterstock

Ljubav

TOP 10 NAMIRNICA ZA RAVAN STOMAK! Obucite opet OMILJENE farmerke

Podeli vest

Ako vodite borbu sa viškom sala na stomaku ovih deset namirnica mogu da vam pomognu da uđete u omiljene farmerke i da napokon obučete usku majicu o kojoj sanjate sve vreme

Ako želite da imate savršeno ravan stomak potrebna vam je odgovarajuća ishrana. Namirnice koje se nalaze na vašem meniju su ključ svega. Osim što ćete se osećati bolje, bićete sigurno zdraviji i sprečiti rizik za bolesti srca i dijabetesa.

Poznati nutricionisti su vodili istraživanje i odabrali 10 namirnica koje su se posebno izdvojile.

Jogurt

Foto: Pixabay

Jogurt

Izaberite prirodni jogurt, na grčki način sa minimalno masti. Prepun je sastojaka koji pomažu varenju i uklanjaju nadimanje. Pun je proteina, tako da će vam nivo šećera biti stabilan i osetićete dužu sitost.

Kinoa

Foto: Pixabay

Kinoa

Pre seme nego zrno. Ovo celo zrno bez glutena, bogato proteinima i vlaknima, mnogi vide kao najbolju zamenu za mršavljenje za hranu kao što su pšenica, testenina i beli pirinač.

Bademi

Foto: Pixabay

Bademi

Pored činjenice da su bademi jedan od omiljenih orašastih plodova, oni su takođe odličan izvor proteina, vlakana i mono-nezasićenih masti, koji pomažu u regulaciji nivoa šećera u krvi i sadrže komponente koje mogu smanjiti holesterol. Pokušajte da izbegavate slane bademe i svakako izbegavajte marcipan!

Pasulj

Foto: Shutterstock

Pasulj

Prvo, ovde ne govorimo o konzerviranom pečenom pasulju. Zamislite pasulj, pinto pasulj, crni pasulj, ima mnogo varijanti. Oni su odličan, niskokalorični izvor proteina, vlakana i gvožđa.

Jaja

Foto: Shutterstock

Jaja

Glavni izvor proteina. Doručak od jaja pružiće vam osećaj sitosti tokom celog jutra. Štaviše, njihova ravnoteža esencijalnih aminokiselina pomoći će vašem telu da izgradi one snažne trbušne mišiće koji će održati vaš stomak ravnim i čvrstim.

Losos

Foto: pexels.com

Losos

Masne ribe poput lososa (zajedno sa tunjevinom i skušom) imaju dvostruku prednost: odličan izvor proteina i jedan od najboljih izvora omega-3 masnih kiselina. Masna riba može pomoći u usporavanju varenja, regulaciji šećera u krvi i smanjenju žudnje za hranom. Izaberite divlji losos u konzervi, a ne dimljeni.

Ekstra devičansko maslinovo ulje

Foto: Shutterstock

Maslinovo ulje

Osnova toliko najavljivane mediteranske dijete, maslinovo ulje je prepuno zdravstvenih prednosti, među kojima su i svojstva mono-nezasićenih masti da sagorevaju masti i smanjuju holesterol. Obavezno izaberite ekstra devičansku sortu nemojte pržiti sa njom.

Bobičasto voće

Foto: Shutterstock

Bobičasto voće

Birajte bobice koje su plave ili crvene boje (borovnice, kupine, trešnje). Bogate su vlaknima i prepune hranljivih materija.

Zeleno povrće i spanać

Foto: Shutterstock

Zeleno

Dugo poznat kao originalna super hrana, spanać (zajedno sa drugim tamnozelenim povrćem) ima veoma malo kalorija i prepun je hranljivih materija, vlakana i kalcijuma.

Avokado

Foto: Shutterstock

Avokado

Poput ekstra devičanskog maslinovog ulja, avokado je prepun mono-nezasićenih masti i kalijuma. Ako budete jeli samo pola avokada za ručkom možete zaustaviti želju za hranom u narednih 5 sati.
 

bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

PREDUGO SPAVATE? Evo kako to utiče na vaše zdravlje
Ljubav

PREDUGO SPAVATE? Evo kako to utiče na vaše zdravlje

Kvalitetan san je veoma važan za normalno funkcionisanje celokupnog organizma. Stručnjaci savetuju da je osam sati sna dovoljno da bi se telo odmorilo, regenerisalo i pripremilo za sledeći dan sa obavezama, dok previše spavanja može negativno da se odrazi na zdravlje

19.10.2022

07:41

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija