• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.01.2023

11:20

OSEĆATE SE UMORNO? Ova 4 znaka ukazuju da patite od nedostatka vitamina

Shutterstock

Ljubav

OSEĆATE SE UMORNO? Ova 4 znaka ukazuju da patite od nedostatka vitamina

Podeli vest

Ako ste često bolesni i konstantno osećate umor, ovo su samo su neki od znakova da vam nedostaju vitamini.

Svako ko želi da ostane u što boljoj formi i zdrav, zna da je od suštinskog značaja da uključi u svoju ishranu namirnice koje će mu obezbediti odgovarajuću količinu vitamina i hranljivih materija.

Foto: Shutterstock

Umor

Ovo su sigurni znaci da patite od nedostatka vitamina:

Lako se umarate i gubite dah

Ukoliko često nemate dovoljno energije to može biti znak različitih problema. Na primer, možda ste bolesni, možda ste prezaposleni ili ne spavate dobro. U isto vreme, problem sa disanjem može biti znak da morate da proverite zdravlje pluća.

Nizak nivo energije može biti znak da ste anemični ili da patite od nedostatka gvožđa.

Ako sumnjate da imate anemiju ili jednostavno trebate više gvožđa u vašem sistemu, klinika Mejo napominje da možete primetiti i druge simptome kao što su bleda koža, glavobolje, vrtoglavica i bol u grudima, kao i hladne ruke i stopala.

- Uzimanje multivitamina sa gvožđem može pomoći da povećate zalihe gvožđa i povećate kvalitet vaših crvenih krvnih zrnaca, što može poboljšati nivoe energije i transport kiseonika, što će vas sigurno ostaviti osveženim i osnaženim - kaže Leki Moriarti vlasnik Expert Nutrition and Wellness-a.

Foto: Pixabay

Lomiljiva kosa

Imate lomljivu kosu i nokte

Prema Healthline-u, suva kosa koja ima tendenciju da se lomi može biti rezultat života na mestu gde je vrućina, korišćenja štetnih proizvoda za stilizovanje ili određenih zdravstvenih problema. Što se tiče lomljivih noktiju, oni mogu biti uzrokovani hipotiroidizmom, starenjem, kao i nedostatkom vlage.

- Osim toga, lomljiva kosa i nokti mogu biti znak nedostatka hranljivih materija, što znači da možda ne dobijate dovoljno cinka, gvožđa, biotina ili drugih vitamina B - Moriarti objašnjava.

Moriarti takođe kaže:

- Dnevno uzimanje multivitamina može pomoći da se zadovolje sve vaše potrebe za vitaminima i mineralima, i na kraju može poboljšati zdravlje vaše kose i noktiju.

Foto: Shutterstock

Česta prehlada

Često ste bolesni

- Ako primetite da imate više od prosečne tri do četiri prehlade godišnje, to bi mogao biti znak da vam nedostaju ključni hranljivi sastojci u telu - kaže Moriarti, ističući da je loš imuni sistem nešto što treba da izbegavate da biste bili zdravi.

Pored toga što vam pomaže u borbi protiv prehlade, imuni sistem može da vas zaštiti od raznih klica i neželjenih organizama — kao što su virusi, paraziti, bakterije i gljivice — kao i bolesti i infekcije, prenosi nam EatThis.

- Postoje hranljivi sastojci koji su neophodni za podršku zdravom imunološkom sistemu, kao što su vitamini C, A i D, a dnevni multivitamin može pomoći da se osigura da ispunjavate svoje dnevne potrebe - zaključio je Moriarti.

bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija