• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: mondo

28.07.2019

15:29

AMERIČKE PALAČINKE! Pravi kalorični zalogaj!

Recepti

AMERIČKE PALAČINKE! Pravi kalorični zalogaj!

Podeli vest

Evo recepta ako želite da probate američke palačinke

Sastojci za američke palačinke su slični onim koje i mi koristimo za pravljenje palačinki, mada nisu isti. Takođe, razlika je u tome što oni palačinke prave dosta deblje i ne jedu svaku posebno, već ih ređaju jednu na drugu i seku kao tortu.

Američke palačinke, najčešće se prelivaju javorovim sirupom, ali i šlagom i voćem. Kao odlična zamena za javorov sirup može da posluži med, a možete i da napravite sami voćni preliv tako što ćete malo da razredite i zagrejete džem.

Sastojci:

200 grama brašna

Dve kašičice praška za pecivo

Kašika šećera

Kašičica istopljenog putera

Malo soli

Dva jaja

250 mililitara mleka

Priprema:

Najpre u posudu umutite jaja, pa dodajte šećer, mleko i istopljeni puter. Dobro umutite mikserom, a onda dodajte brašno i prašak za pecivo.

U zagrejan i podmazan tiganj sipajte veću kutlaču smese, tako da dobijete deblju palačinku - recimo, malo manje od debljine prsta. Kada se na gornjoj strani pojave mehurići, okrenite je i ispecite sa druge strane.

Palačinke ređajte jednu na drugu, a odozgo po želji prelijte medom, voćem, voćnim sirupom, šlagom...


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zora

pre 4 godine

Kolumbo pronasao njih a oni palacinke koje vec pravim godinama u FR. neznajuci da se zovu A. palacinke.

Mnogo bitno

pre 4 godine

Najbitnije u tvom komentaru je da ih ti pravis u FR, valjda u F. U Francuskoj si vec godinama? Ma sta kazes? Ja se rodio u Srbiji, dugo sam u Americi, pa sta? To treba svi da znaju, jel? A tema su palacinke. Daj neko svoj originalni recept za palacinke, pa neka publika odluci.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija