• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer//hlebilale.com

23.09.2019

10:27

NEODOLJIVI UKUS JESENI! Rolnice sa cimetom, čololadom i jabukama

Recepti

NEODOLJIVI UKUS JESENI! Rolnice sa cimetom, čololadom i jabukama

Podeli vest

Baš su dobre i savršene za prohladne jesenje večeri, a gotove su za sat vremena!

Fil:
100g putera od badema
2 kašike javorovog sirupa (ili šećera po ukusu)
1 veća jabuka (izrendana i oceđena)
1/2 kašika cimeta
100g crne čokolade

Testo:
2 kašike suvog kvasca
1 šolja vode
1⁄3 šolje ulja
8 kašika šećera
1 jaje
1/2 kašičice soli
1 kašičica cimeta
3 -3 1⁄2šolje mekog speltinog brašna (ili običnog brašna)

1 jaje za premazivanje

1 šaka iseckanih badema za posipanje

Priprema:

Prvo pripremite fil. Izrendajte jabuku i ocedite od viška tečnosti. U činijici pomešajte puter od badema, javorov sirup (ili šećer) i cimet. Izrendajte čokoladu i ostavite sa strane.

U činiji u kojoj ćete mesiti rastopite kvasac u toploj vodi. Doadjte šećer i ostaviti par minuta da kvasac proradi. Dodajte ulje, umućeno jaje, cimet, so i polako dodavajte količinu od 3 šolje brašna. Ukoliko je kada ih utrošite testo i dalje baš jako tečno, polako dodavajte ostatak količine dok mesite. Mesite oko 10 minuta ručno ili 6 minuta mikserom sa nastavkom za testo. Kada se dobije glatko testo koje se ne lepi za ivice posude, testo prebacite na dobro pobrašnjavenu radnu površinu i razvaljajte u pravouganik 40x30cm. Namažite mešavinom bademovog putera, cimeta i javorovog sirupa. Pospite jabukama i čokoladom.

Sad je dobro vreme da rernu uključite na 220°C.

1/3 testa koje se nalazi do vas preklopite prema unutra. Gornju trećinu preklopite preko donje. 

Ili možete ovako da zavijete- lagano pobrašnjavite radnu površinu i naraslo testo oklagijom razvijte u pravouganik debljine pola cm. Testo premažite filom skroz do ivica. Urolajte po dužoj stranici. Valjak isecite na delove debljine 2,5 cm.

Rolnice poređajte u tepsiju na koju ste stavili papir za pečenje (ili namazali puterom) tako da ostavite dovoljno mesta između kako se ne bi dodirivali.  Premažite jajetom i pospite bademima.

Ukoliko je u kući baš hladno, ostavite da odstoje na toplijem mesto 10 minuta.

Pecite u već zagrejanoj rerni 10-12 minuta.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija