• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lepotaizdravlje.rs

08.11.2019

18:49

JESEN JE IDEALNO VREME ZA PITU OD BUNDEVE! Isprobajte recept BEZ ŠEĆERA! (VIDEO)

Recepti

JESEN JE IDEALNO VREME ZA PITU OD BUNDEVE! Isprobajte recept BEZ ŠEĆERA! (VIDEO)

Podeli vest

Jesen je idealno vreme da isprobate ovaj zdrav recept za pitu od bundeve, bez šećera

Dopašće vam se ova ukusna poslastica, a posebno će vam se svideti što u sebi ima veoma malo kalorija, pa je možete spremati veoma često.

Foto: Printscreen You Tube

Tekst potpisa

Sastojci:

Kora:

280g bademovog brašna
1 jaje
2 kašike kokosovog ulja
Kašičica cimeta
Prstohvat soli


Fil:

4 kašike pirea od bundeve
3 jaja
240ml slatke pavlake
2 kašičice cimeta
Kašičica đumbira
1/2 kašičice muškatnog oraščića
Kašika stevije (po želji)

SVE JE PRŠTALO OD POLJUBACA! Ko bi rekao da krilati ljubimci mogu toliko da vole! (Video)


Priprema:

Zagrejte rernu na 200°C. U posudi izmešajte bademovo brašno, kokosovo ulje, cimet i jaja. Dodajte malo soli i mešajte dok se testo ne formira, a zatim nastavite da ga mesite rukama.

 

 

Stavite testo na parče pek papira i prekrijte ga drugim papirom. Oklagijom izvaljajte testo, tako da kora ne bude pretanka. Stavite testo u kalup, lagano pritisnite i ostavite sa strane dok ne napravite fil.

U drugoj posudi izmešajte pire od bundeve, cimet, đumbir, muškatni oraščić i steviju (ako je koristite). Nakon toga, dodajte slatku pavlaku i mešajte dok se sastojci ne sjedine. Dodajte jedno po jedno jaje i sve dobro promešajte dok ne dobijete fil.


Nalijte fil u koru i poravnajte. Stavite u rernu na 45 minuta, nakon toga izvadite i ostavite da se skroz ohladi pre nego što je poslužite. Dekorišite je šlagom i cimetom i uživajte.

POGLEDAJTE VIDEO:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija