• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs/informer.rs

11.11.2019

18:04

MALO DRUGAČIJA MUSAKA! Tri ukusna jela sa paprikom!

Recepti

MALO DRUGAČIJA MUSAKA! Tri ukusna jela sa paprikom!

Podeli vest

Paprike su zdrave i ukusne i mogu se pripremati na mnogo različitih načina. Preporučujemo vam da probate: malo drugačiju musaku, dimljenu čorbu i papriku punjenu kinoom

Malo drugačija musaka

Potrebno je: 20 pečenih paprika, 500 g mlevenog mesa, 150 g pirinča, 4 čena belog luka, jaje. Za preliv: 7 dl paradajz soka, so, šećer, bosiljak, origano, mešavina suvih biljnih začina.

PEČENE KREMPITE IZ RERNE! Kremasti kolač koji će vam sigurno uspeti! (VIDEO)

Priprema: Papriku očistite i isecite na veće trake. U mleveno meso dodajte pasirani beli luk, jaje, mešavinu suvih biljnih začina, so i biber. Dodajte i pirinač u smesu sa mesom, pa sve promešajte. U vatrostalnu činiju, premazanu uljem, stavljajte red iscepkanih pečenih paprika, red mesa, ponovo paprike, pa meso i završite sa paprikama. Pomešajte paradajz sok sa malo vode, dodajte prstohvat šećera, origano i bosiljak. Prelijte paprike tako da plivaju u sosu, malo ih izbušite da bi tečnost ravnomerno prošla svuda. Pecite poklopljeno 50 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Potom skinite poklopac i malo zapecite.

Foto: Shutterstock

Dimljena čorba

Potrebno je: 4 pečene crvene paprike, 1/2 l soka od paradajza, 2-3 kašike ulja, peršunov i celerov list ili sveži listići bosiljka, so, biber.

Priprema: Pečenu papriku, kojoj ste skinuli ljusku i izvadili semenke, sameljite u blenderu, sve dok ne dobijete gladak pire. Na dno šerpe sipajte malo ulja. Kada se zagreje dodajte pire od paprike, sok od paradajza, posolite i pobiberite po ukusu. Kada čorba prokuva, skinite sa ringle i poslužite. Po želji u tanjir dodajte iseckano začinsko bilje i krutone.

Foto: Pixabay

Punjena kinoom

Potrebno je: 140 g kinoe, 300 ml vode, 6 babura srednje veličine, 2 kašike putera, 60 g crnog luka, 500 g šampinjona, 400 paradajz pelata, 2 čena pasiranog belog luka, 2 kašičice suvih biljnih začina, malo čilija u prahu, 2 kašičice višnjevače, so, biber, 300 ml paradajz soka, kašičica šećera, 200 g mocarele, kašika svežeg, seckanog bosiljka.

(VIDEO) NAPRAVITE SAVRŠENU ČOKOLADNU STAKLENU GLAZURU! Lepa na oko, a UKUSNA!

Priprema: Kinou prelijte vodom i kuvajte 15 minuta. Paprike izdubite, uklonite im semenke i stavite ih da se kuvaju deset minuta u vreloj, posoljenoj vodi, pa ih izvadite i ohladite u hladnoj vodi. Na zagrejanom puteru ispržite naseckani luk, dodajte šampinjone isečene na listiće i dinstajte dok tečnost ne ispari. Pelat ocedite i iseckajte na kockice, a sok sačuvajte. Šampinjonima dodajte pasirani beli luk, kašičicu mešavine suvih biljnih začina, čili u prahu, na kockice narezan pelat i višnjevaču, pa kratko prodinstajte. Dodajte kuvanu kinou i promešajte, zatim mocarelu, pa posolite i pobiberite. Paradajz sok pomešajte sa sosom od pelata, kašičicom mešavine suvih biljnih začina i šećerom, pa sipajte u vatrostalnu posudu. Paprike napunite nadevom i složite u sos od paradajza. Pecite pola sata u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija