• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

23.02.2020

12:24

SAVIJAČA OD KISELOG KUPUSA! Tradicionalni recept koji će vas raspametiti!

Recepti

SAVIJAČA OD KISELOG KUPUSA! Tradicionalni recept koji će vas raspametiti!

Podeli vest

Pita od kiselog kupusa, koju tradicionalno zovu kupusnik, nezaobilazan je specijalitet u mnogim krajevima Srbije...

Sastojci:

500 g kora za pitu
1 kg kiselog kupusa
dva struka praziluka

DOMAĆA PAŠTETA OD PILEĆE DŽIGERICE! Namaz koji svi volimo!

PILETINA SA POVRĆEM! Kineska hrana na srpski način!

 


čaša ulja
kašičica slatke crvene paprike
kašičica bibera
kašičica mlevenog kumina

Foto: Shutterstock

Priprema: 

Kiseli kupus isecite na trake tako da odsečete tvrde delove i prodinstajte na polovini ulja sa šoljicom vode. Dodajte začine, dobro promešajte i kupus kuvajte na tihoj vatri dok ne omekša u potpunosti. Sklonite sa vatre da se malo ohladi. Kore rasporedite na šest jednakih delova. Svaku poprskajte uljem i poređajte jednu preko druge. Preko prve rasporedite šestinu kiselog kupusa, pa uvijte u rolat po dužini. Ponovite postupak sa ostatkom kora, pa rolnice poređajte u pleh i svaku nožem pre pečenja zasecite na četiri dela. Prelijte mešavinom ulja i vode i pecite na 180 do 200 stepeni oko 30 minuta. Kada pitu izvadite iz rerne, poprskajte vodom i pokrijte dok ne omekša.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija