
Pixabay
NEODOLJIVA STARINSKA TORTA! Dobitna kombinacija ČOKOLADE I PUDINGA!
Podsetiće vas na torte koje ste jeli kod bake...
Namirnice za ovu tortu već verovatno imate kod kuće. Odvojite malo vremena i obradujte svoje ukućane!



Sastojci:
4 jajeta
Informer
175 g šećera


4 kašike hladne vode
100 g brašna
100 g gustina
3 kašike kakaoa
(VIDEO) POKAJAĆETE SE AKO NE PROBATE! Pileća džigerica u povrću - NEODOLJIVO DOBRO!
SJAJAN NAČIN DA ZAPOČNETE DAN! Sendvič sa cveklom i pršutom!
½ praška za pecivo
Fil:
½ l mleka
puding od čokolade
6 kašika šećera
Shutterstock
200 g čokolade
250 g margarina ili putera
Ostalo:
marmelada od kajsije ili šipka
OVAKVE KOLAČE NISTE VIDELI! Toliko su lepi da ih niko ne jede, A POŽELEĆETE IH U SVOM TANJIRU! (FOTO)
rum
150 g čokolade
Priprema:
Jaja, šećer i vodu penasto umutiti. Brašno, gustin, kakao i prašak za pecivo pomešati, pa lagano umešati u smesu od jaja. Pažljivo promešati i izliti u pripremljen okrugli kalup (prečnika 26 cm). Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni C, oko 25-30 minuta (proveriti čačkalicom da li je kora pečena). Ohlađenu koru poprečno preseći da se dobiju 3 kore. Skuvati puding i, dok je još vruć, dodati čokoladu. Mešati dok se čokolada ne istopi, a kad se smesa ohladi, dodati margarin i dobro umutiti. Svaku koru poprskati rumom, premazati marmeladom i filom i ređati jednu na drugu. Celu tortu premazati rastopljenom čokoladom.
Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
Youtube / Lako je kuvati | Subota, 22. 02. 2020.