• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lako je kuvati

01.03.2020

17:49

PIROŠKE MEKANE KAO DUŠA! Ukusna večera koja se BRZO SPREMA - ne upijaju ni KAP ULJA! (VIDEO)

Recepti

PIROŠKE MEKANE KAO DUŠA! Ukusna večera koja se BRZO SPREMA - ne upijaju ni KAP ULJA! (VIDEO)

Podeli vest

Možete dodati sir, namaz, suhomesnato... po želji!

Sastojci: 

200 g kukuruznog brašna

400 g pšeničnog brašna

1 dl mlake vode

1,5 dl jogurta sa sobne temperature

1 kašičica šećera

2 kašičice soli

10 g praška za pecivo

1/3 svežeg kvasca (oko 15 g)

200 g sira

2 jajeta

2-3 dl ulja za prženje

(VIDEO) HRSKAVE PRŽENICE! Idealan doručak ili večera

Foto: Printscreen (YouTube)

 

Priprema: 

Pomešajte kukuruzno i pšenično brašno, dodajte prašak za pecivo i so, sve zajedno promešajte. U 100 ml mlake vode tastvoriti i kašičicu šećera i kvasac. Dodajte 2 jaja, 150 ml jogurta i 200 g izmrvljenog sira.

Sve lepo sjeditnite, pa postepeno dodavati brašno uz neprestano mešanje kašikom dokle god možete. Zatim dodajte preostalo brašno i umesite rukom testo. Ne mora da se mesi dugo - samo dok ne prestane da se lepi za činiju i ruke. Prekrijte krpom i stavite u rernu ugrejanu na 50 stepeni ili na toplo mesto 15-20 minuta.

DESERT NAŠEG DETINJSTVA! Jabuke u šlafroku sa šećerom i cimetom!

Radnu površinu premažite uljem. Nakon narastanja testo ne premesujte, već prebacite na radnu površinu i nauljenom rukom blago pritiskajte testo, pa oklagijom razvucite u pravougaoni oblik. Razvučeno testo treba da bude debljine oko 1,5-2 cm. Secite trake oko 2 cm široke, dužine po želji.

2-3 dl ulja sipajte u šerpu i ugrejte. Pržite piroške sa obe strane dok ne porumene, pazeći da ne zagore (smanjite temperaturu čim ih spustite u posudu za prženje).

Vadite na papirni ubrus ili salvetu i služite uz priloge po želji.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija