• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: domacirecepti.net

20.03.2020

07:43

MOCARELA HLEB! Recept za najtraženiju pogaču na svetu!

Recepti

MOCARELA HLEB! Recept za najtraženiju pogaču na svetu!

Podeli vest

Ukus u koji ćete se momentalno zaljubiti

Sastojci: 10 g suvog kvasca ili 40 g svežeg, 250 ml mleka, 500-600 g mekog brašna, da se umesi i posle premesi, 2 kašičice šećera, 2 kašičice soli za testo i još malo za premaz, 160 g putera, 400 g mocarele (može 200 g mocarele i 200 g kačkavalja), 2 jaja, 3-4 čena belog luka (može i u granulama), peršunov list sitno iseckan.

Priprema: Zagrejati mleko pa dodati šećer i kvasac i ostaviti da nadođe. U jednu posudu staviti 500 g brašna i 80 g omekšalog putera. Kada kvasac odstoji dodati ga brašnu i mešati varjačom. Zatim dodati so i nastaviti mešanje.

Foto: Shutterstock

Umesiti mekano testo, ukoliko je potrebno dodajte još malo brašna, ali testo treba da je mekano, skoro lepljivo za ruke. Posuti ga brašnom i ostaviti sat vremena da raste na toplom mestu pokriveno čistom krpom.

Posle sat vremena testo blago premesiti, oblikovati krug i stisnuti ga rukama, da se napravi tanja okrugla pogača. Oštrim nožem zaseći pogaču uspravno i vodoravno da se dobiju kvadratići.

Otopiti ostatak maslaca, dodati so i izgnječen beli luk i pešunov list i sve umutiti. Sačekati minut-dva da se puter prohladi pa premazati celu površinu pogače.

Mocarelu i kačkavlja iseći na trakice, pa u proreze od noža ih stavljati. Najbolje je sve raditi na papiru kako biste posle lakše prebacili u tepsiju. Ostaviti da odstoji 30 minuta, pa uključiti rernu na 200 stepeni da se zagreje.

Umutiti jaje i premazati preko svega lagano. Staviti da se peče dok lepo ne porumeni (40-ak minuta). Poslužiti vruće.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija