
Pixabay
EVO GDE GREŠITE! Kada kupite BRAŠNO obavezno uradite OVO - produžićete mu ROK TRAJANJA!
Kada kupite brašno, uvek ga odložite u kredenac do sledeće kupovine, zar ne?
Kada kupite brašno, uvek ga odložite u kredenac do sledeće kupovine, zar ne? To je potpuno pogrešno, jer, kako kažu stručnjaci, čim brašno donesete kući treba da ga prvo smestite u zamrzivač na 48 sati.



SAMO TRI SASTOJKA, A MEKAN KAO DUŠA! Džejmi Oliver otkriva kako da umesite najbolji domaći HLEB
NAPRAVITE ĐEVREK! Pecivo koje svi VOLE
Time ćete odstraniti sva eventualna jajašca i parazite. Posle toga, brašno prebacite u čistu, suvu i hermetički zatvorenu kutiju na tamno i hladno mesto.


Ako ga u takvoj kutiji odložite u frižider, produžićete rok trajanja brašnu na dve godine.
BRAŠNO TIP 400 OŠTRO
Ovo se smatra najkvalitetnijim tipom belog brašna jer se proizvodi od samog jezgra žita. Preporučuje se za pripremu biskvita, torti, pita i svega u šta ide i prašak za pecivo.
Shutterstock
BRAŠNO TIP 550 GLATKO
Ovo brašno koristi se za beli hleb i sva fina mlečna peciva, kolače i testa. Bogato je skrobom i proteinima i odličan izvor ugljenih hidrata.
BRAŠNO TIP 850
Brašno tip 850, polubelo, sadrži više vitamina, minerala, proteina i celuloznih vlakana od belog brašna, pa je i nutritivno vrednije, a koristi se za pripremu hleba i peciva, pa ga zovu i hlebno brašno.
Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
minimagazin.info | Petak, 27. 03. 2020.
-
krstarica/informer.rs | Četvrtak, 26. 03. 2020.
-
informer.rs | Četvrtak, 26. 03. 2020.
-
informer.rs | Četvrtak, 26. 03. 2020.