• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Still

03.04.2020

15:07

UŽIVAĆETE U UKUSU! Napravite jednostavanu KREMASTU POSLASTICU SA BANANAMA!

Recepti

UŽIVAĆETE U UKUSU! Napravite jednostavanu KREMASTU POSLASTICU SA BANANAMA!

Podeli vest

Prijatno!

Sastojci:

- 200 g izmrvljenog keksa

- 6 kašika rastopljenog maslaca

- 2 zrele banane

- 2 kašike svežeg soka od limuna

- 450 g krem sira

- 150 g šećera

- 200 g kisele pavlake

- 1 kašičica ekstrakta vanile (po želji)

- 3 velika jaja

- Dekoriranje po želji (karamela, komadići banane, mleveni keks)

Foto: Printscreen You Tube

SAVRŠENSTVO UKUSA! Napravite pečeni krompir punjen paprikom, pečurkama i lukom!

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 Celzijusa, te kalup ili lim za pečenje premažite maslacem. U srednje velikoj posudi dobro pomešajte mrvljeni keks i maslac. Smesu čvrsto pritisnite na dno i pecite 8 minuta u prethodno zagrejanoj rerni. U manjoj posudi napravite pire od zrelih banana i dodajte u njih sok od limuna. Smesu stavite na stranu. U većoj posudi pomešajte krem sir i šećer. Uz pomoć ručnog miksera, dva do tri minuta mešajte smesu dok ona ne postane glatka. Dodajte u nju kiselu pavlaku i ekstrakt vanile i mešaj još dva do tri minuta dok smesa ne postane kremasta. Dodajte jaja i mešajte dok se svi sastojci potpuno ne sjedine. Zatim u nju dodajte smesu banana i limuna i uz pomoć kašike ili lopatice lagano promešajte. Dobijenu smesu ulijte preko prethodno pripremljene kore i pecite 60 do 70 minuta u prethodno zagrejanoj rerni. Kada se ispeče, čizkejk izvadite iz rerne, te ostavite najmanje sat vremena, da se ohladi. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija