• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: stvarukusa.rs

25.04.2020

11:39

KORISNO! Evo čime možete da zamenite beli šećer u receptima

Recepti

KORISNO! Evo čime možete da zamenite beli šećer u receptima

Podeli vest

U kuhinji skoro uvek imate šećer, ali dese se i oni trenuci kada pečete tortu ili neko slatko testo i već ste započeli proces i shvatili da nemate šećer. Šta onda da radite? Srećom, zamena za šećer ima dosta. A možda ćete otkriti da vaša omiljena poslastica ima bolji ukus sa smeđim šećerom ili nekom drugom zamenom

Ovo su najbolje zamene za beli šećer:

Smeđi šećer

On je najjednostavnija zamena za beli šećer. Kao zamenu možete da koristite svetlo ili tamno smeđi šećer. On je idealna zamena za tamnije pecivo sa više ukusa karamele, što je odlično za čokoladne kolačiće, ali za torte baš i nije idealna zamena. Jedna kašika smeđeg šećera menja jednu kašiku belog.

Kokosov šećer

Takođe ga možete koristiti kao zamenu za beli šećer posebno u kolačićima i brzom hlebu. Kokosov šećer je suviji od smeđeg ili belog šećera, što ga čini odličnim za peciva i slatka peciva, ali je manje idealan za torte i kolače. Jedna kašika kokosovog šećera menja jednu kašiku belog.

Foto: Pixabay

Šećer u prahu

Takođe možete da koristite šećer u prahu da zamenite do 2 šolje belog šećera, koristeći 1 3/4 šolje šećera u prahu za svaku šoljicu šećera. Ova zamena je najbolja za brzi hleb i mufine. Izbegavajte šećer u prahu, ako je moguće, za recepte koji zahtevaju da se maslac i šećer zajedno sjedine. Kolačići napravljeni od šećera u prahu neće se ispeći da budu hrskavi.

Takođe treba napomenuti: Ako vam nedostaje šećer u prahu, ali imate beli šećer u kući, usitnite 1 šolju belog šećera i 1 kašiku kukuruznog skroba u blenderu za svaku šolju šećera u prahu koja vam je potrebna.

Tečni zaslađivač

Kada se iskoriste sve vaše mogućnosti suvog šećera, umesto toga možete posegnuti za tečnim zaslađivačima. Pošto su skuplje i zahtevaju više prilagođavanja recepata, tečni zaslađivači bi trebalo da budu poslednje sredstvo u zameni šećera. Kada koristite tečni zaslađivač kao zamenu obavezno smanjite temperaturu pečenja za 4°C.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zora

pre 3 godine

Da li se secer u prahu pravi od zelenog secera,jer ako vec menjam beli daj da probam neku drugu boju.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija