• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: stvarukusa.rs

01.05.2020

08:08

UKUSNA i i sočna pita sa piletinom i pečurkama

Recepti

UKUSNA i i sočna pita sa piletinom i pečurkama

Podeli vest

Uživajte u ukusu!

Sastojci:

150 g šampinjona
300 g piletine
1 manja glavica crnog luka
1 čen belog luka

50 g putera
2 kašike brašna
300 ml mleka
200 ml pileće supe
biber
so
šaka svežeg peršuna
500 g gotovog testa
1 jaje

Priprema:

Prvo zagrejte rernu na 200°C, a zatim do pola ispržite piletinu na maslinovom ulju. Dodajte pečurke isečene na četvrtine i pržite dok piletina ne bude skroz gotova. Piletinu i pečurke izvadite iz tiganja, a dodajte iseckani crni i beli luk i pržite 2-3 minuta. Zatim pomešajte luk sa piletinom i pečurkama. Istopite puter u tiganju, dodajte brašno, mešajte i držite na vatri 2-3 minuta dok se ne dobije ujednačena smesa. U posudi pomešajte pileću supu i mleko i začinite solju i biberom. Potom pomešajte sa masom od brašna i mešajte dok se ne sjedini. Prokuvajte dobijenu smesu na pari dok se ne zgusne, uz konstantno mešanje. Prelijte sos preko pečuraka i piletine i pospite iseckanim, svežim peršunom. Ostavite da se ohladi. Gotovo testo stavite u kalup i ivice premažite jajetom. Potom ubacite smesu od pečuraka i piletine i prekrijte testom. Premažite pitu jajetom, odsecite suvišne ivice. Napravite otvore na piti, i stavite u rernu. Pecite između 20 i 25 minuta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija