PEKARA U VAŠOJ KUHINJI! Brzi kroasani sa ementalerom, po ITALIJANSKOJ RECEPTURI!

Pixabay

08:45 Recepti 0

Informer.rs | 21. 05. 2021.

PEKARA U VAŠOJ KUHINJI! Brzi kroasani sa ementalerom, po ITALIJANSKOJ RECEPTURI!

Ne morate u Italiju da idete da biste jeli najbolje kroasane. Dovoljno je da pratite ova uputstva...

SASTOJCI:

  • 500 g smrznutog lisnatog testa
  • 200 g ementalera
  • 50 g maslaca
  • 20 g susama
  • malo krupne morske soli

PRIPREMA:

Lisnato testo odmrznuti, pa na radnoj površini posutoj brašnom razvaljati na što tanji krug. Testo potom oštrim nožem podeliti na osam trouglova, pa na svaki staviti izrendani ementaler. Uviti u kroasane, te poređati na pleh obložen papirom za pečenje.

Premazati otopljenim maslacem, posuti susamom i krupnom morskom soli, te peći u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni oko 15 minuta, odnosno dok ne dobiju lepu boju. Kroasane poslužiti dok su topli.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.