• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: proverenirecepti.com

23.05.2020

09:31

NAJBOLJI ČOKOLADNI MAFINI! POSEBAN RECEPT za ovaj slatkiš - NE MOŽETE DA ODOLITE!

Recepti

NAJBOLJI ČOKOLADNI MAFINI! POSEBAN RECEPT za ovaj slatkiš - NE MOŽETE DA ODOLITE!

Podeli vest

Ovo morate da probate.

Potrebni sastojci za čokoladne mafine:


- 180 g brašna
- 180 g šećera

- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kašičica praška za pecivo
- 20 g kakaa
- 20 g griza (ili palente, vidi napomene)
- 150 ml mleka
- 150 ml jogurta
- 1 jaje
- 50 ml ulja
- 150 g mlečne čokolade

VREDI TRUDA! Karamelizovane krmenadle, toliko su dobre da ćete ih praviti jednom nedeljno! (RECEPT)

OMILJENA POSLASTICA ZA CELU PORODICU! Evo kako da napravite JAGODE U ČOKOLADNOM KAPUTU!

 

Priprema: 


- Čokoladu iseckati na kockice srednje veličine (1-1.5 cm).  U manjoj šerpi zagrejati 150 ml mleka do vrenja, dodati 20 g griza i kuvati na nižoj temperaturi par minuta dok se ne zgusne. U još uvek vruću griz kašicu dodati 150 ml jogurta, jedno jaje i 50 ml ulja, pa sve dobro promešati žicom, da ne ostane grudvica od griza.

Foto: Pixabay.com


- U drugoj posudi pomešati ostale sastojke - brašno, šećer, vanilin šećer, prašak za pecivo i prosejan kakao. Dodati tečnu smesu i dobro izmešati. Na kraju umešati 100 g iseckane mlečne čokolade.
- Sipati smesu u mafin kalupe do 2/3 visine, pa posuti sa preostalih 50 g iseckane čokolade. Peći na 180°C oko 20 minuta.

Ostaviti da se potpuno ohlade pre jela, a ono što pretekne ostaviti na sobnoj temperaturi (čak ne mora ni u kutiji) - biće lepi i sočni i sutradan. Od ove mere dobije se tačno 12 komada.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija