• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: blic.rs/informer.rs

14.06.2020

15:47

HRSKAVO SPOLJA, SOČNO IZNUTRA! Džejmi Oliver podelio TRIK za savršeno PEČENO PILE!

Recepti

HRSKAVO SPOLJA, SOČNO IZNUTRA! Džejmi Oliver podelio TRIK za savršeno PEČENO PILE!

Podeli vest

Pile će biti najsočnije ako ga stavite u mleko, verovali ili ne...

Džejmi Oliver tvrdi da će mlečne masti da omekšaju meso i učine da postane sočnije nego što ste uopšte mogli da zamislite. Takođe, dao je savet i za hrskavu koricu - nju ćete dobiti ako pile premažete mešavinom maslaca i maslinovog ulja, pa ga pržite sve dok ne budete zadovoljni karamelizacijom kože. Tek nakon što korica ne bude bar malo propržena, pile treba da se ubaci u rernu.

Potrebni sastojci:

jedno pile od 1.5 kilograma

pola litra mleka

dva limuna

KOME VIŠE DA VERUJEMO? Probiotici pak NISU KORISNI kao što mnogi misle!

CRNO, BELO ILI ROZE? Koje vino je najzdravije, a koje najkaloričnije...

10 čenova belog luka

malo cimeta

so i biber po želji

maslinovo ulje

šaka žalfije

Foto: Shutterstock

Priprema:

Pile dobro posloite, pobiberite i premažite ga maslinovim uljem, ali i sa malo maslaca. Propržite pile sa svih strana u dubljem lonvu na malo maslaca sve dok korica ne postane zlatno-žuta. Izvadite pile iz lonca, i ocedite ga od ulja u kom se pržila. Vratite ga u šerpu, ali dodajte cimet, žalfiju, koru limuna i neočišćene čenove belog luka, te mleko. Stavite šerpu u prethodno zagrejanu rernu, pa pecite pile oko 90 minuta, sve dok ne bude potpuno pečeno. Služite uz prilog od povrća (spanać, krompir pire, pekarski krompir, pirinač) i sezonsku salatu.

ŽELITE RAVAN STOMAK? Ovo je daleko važnije od vežbanja - PLAN ISHRANE za 5 dana!

Prijatno!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija