• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: bonapeti.rs

03.07.2020

13:00

MALI TRIKOVI! Poboljšajte ukus mesa uz pomoć ovih začina

Recepti

MALI TRIKOVI! Poboljšajte ukus mesa uz pomoć ovih začina

Podeli vest

Ako ste ljubitelj mesa poboljšajte mu ukus uz pomoć različitih začina. Uobičajeni spisak začina koji se koristi je mali: beli luk, biber i mlevena crvena paprika, mirođija i peršun. Različite vrste mesa traže različte začine, kako bi bile još ukusnija i mirisnija

Ako želite da vam svinjsko meso bude ukusnije, treba mu dodati biber i mlevenu crvenu papriku, a najbolje je da biber bude mleven. Biber i mlevenu crvenu papriku dodajte na kraju pripreme, jer ako ih dodate na početku termičke obrade mesa, meso će biti gorko.

(VIDEO) FANTASTIČNA PITA SA VIŠNJAMA I PREZLAMA! Domaća poslastica koju ćete obožavati

Biber i ljuta mlevena crvena paprika su perfektni začini za piletinu. Ljuta mlevena crvena paprika odgovara i kod pripreme pilećih krilaca. Biber u zrnu možete da dodate u bujon ili u sos u kome se kuva piletina.

Za pileće meso dobri su i majoran, ruzmarin, žalfija, bosiljak. Možete da koristite samo jedan začin, a možete da napravite miks i od svih. Piletina postaje aromatičnija, ako joj dodate malo đumbira ili karija.

Kari odgovara i svim ostalim vrstama mesa. On je dobar i za svinjsko meso, koje postaje ukusnije sa muskatnim orašćićem i korijanderom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija