PITA KOJA SE NE ZABORAVLJA! Ovo morate da probate /VIDEO/

Printscreen You Tube

13:19 Recepti 0

stil/informer.rs | 28. 05. 2021.

PITA KOJA SE NE ZABORAVLJA! Ovo morate da probate /VIDEO/

Masna, pihtijasta pita koja se ne zaboravlja

Potrebno je (Za 6-8 osoba)

Obaruša:

1kg brašna

1,8 l hladne vode

2 supene kašike maslinovog ulja

1 supena kašika soli (i više po ukusu)

Printscreen You Tube

Preliv:

100g putera

200g guste kisele pavlake

200 g slatke pavlake

250g ovčijeg sira

Priprema: Suvu tepsiju stavite u rernu da se zagreje na 220 stepeni. Umutite sve sastojke za testo zajedno i to mikserom. Izvadite zagrejan pleh iz rerne i premažite ga puterom pa na njega stavite tanak sloj dobijenog testa. Vratite u rernu i zapecite testo oko 8 minuta. Ispečenu koru stavite u dublju šerpu. Zatim u tepsiju sipajte novu smesu pa pecite i sve tako što ne istrošite materijal do kraja.

Pripremite preliv.  U šerpi srednje veličine otopite puter pa u to dodaje pavlaku, i kiselu i slatku. Dok se puter i pavlaka sjedinjuju, vi iscepkajte dobijeno testo. Iscepkane kore stavite u tepsiju, a po njima izdrobite rukama tvrdi, očji sir. Sve zalijte dobijenom smesom od pavlake i maslaca. Izmešajte i poslužite.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.