• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: recepti.com/informer.rs

07.09.2020

20:00

DOMAĆE ČOKOLADNE PROFITEROLE! Ukusne kao da su iz poslastičarnice, MA ODUŠEVIĆETE SE! (RECEPT)

Recepti

DOMAĆE ČOKOLADNE PROFITEROLE! Ukusne kao da su iz poslastičarnice, MA ODUŠEVIĆETE SE! (RECEPT)

Podeli vest

Ukusni kolačići!

SASTOJCI:

Za testo:

  • 150 g brašna
  • 125 ml mleka
  • 200 ml vode
  • 1 kašika šećera
  • 1/2 kašičice soli
  • 100 g maslaca
  • 4 jajeta

Za fil:

  • 300 ml slatke pavlake
  • 2 kašike šećera u prahu
  • 1 šipka vanile

Za čokoladni preliv:

  • 200 g crne čokolade
  • 30 g margarina
  • 120 ml mleka

PRIPREMA:

Promešati brašno i so. U širu šerpu sipati mleko, hladnu vodu, šećer i staviti na ringlu, na srednju vatru. Kada se šećer otopi, dodati maslac. Pustiti da masa baci ključ, pomeriti sa ringle, pa u cugu umešati brašno. Snažno mešati da se sastojci sjedine, vratiti na ringlu i kada testo počne da se odvaja od zidova šerpe skloniti sa ringle. Prebaciti u drugu posudu i ostaviti da se hladi (ovaj korak ne preskakati, jer se jaja ne smeju dodati ako je testo još vruće, skuvala bi se). Kada se testo ohladilo, ubacivati jedno po jedno jaje, posle svakog jajeta dobro izmešati testo kako bi se jaje dobro sjedinilo sa ostatkom mase. Testo prebaciti špric. Istiskivati u vidu kupa. Svaki vrh kupe mokrim prstom blago pritisnuti, kako ne bi izgoreo prilikom pečenja. Peći na 200°C, dok ne dobiju zlatno braon boju. Ne otvarati rernu tokom pečenja! Kada se ohlade puniti filom.

Raseći štapić vanile na pola, pa nožem ostrugati unutrašnjost. Sipati slatku pavlaku u posudu, dodati šećer i unutrašnjost vanile. Umutiti mikserom. Fil prebaciti u špric (korisiti nastavak za punjenje, ako nemate taj, posližiće i kesa za zamrzivač kojoj ste odsekli jedan kraj, ali pazite da otvor bude mali, tek toliko da stane u rupicu) i puniti profiterole tako što probušite rupicu na donjoj strani. Možete ih i seći ja sam pravila pola pola.

Čokoladu i margarin otopiti na pari. I mešajući dodavati melko. Pre služenja profiterole, zaliti toplim prelivom


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija