• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: bakinakuhinja/informer.rs

20.09.2020

12:14

VRHUNSKO JELO koje pokreće sva čula! PILEĆE ŠNICLE U AJNPREN SOSU! (VIDEO)

Recepti

VRHUNSKO JELO koje pokreće sva čula! PILEĆE ŠNICLE U AJNPREN SOSU! (VIDEO)

Podeli vest

Šta kuvate danas? Ako ste "tanki" sa idejama, evo jedne...

Potrebno je:

par pilećih grudi
3 čena belog luka
malo karija

soli, bibera
kašika soja sosa
kašika brašna
ulje

Foto: Shutterstock

Priprema:

Ako su šnicle deblje malo ih izlupati preko folije. U činiji izmešati so, ulje, soja sos i kari, te sipati na šnicle i "umasirati" u meso. Pržiti na grilu ili teflonskom tiganju oko 15-20 minuta da lepo porumene. Može se na početku poklopiti da se malo izdinstaju. Ulje koje je ostalo od šnicli sipati u manju šerpicu, pa ubaciti brašno i izdrobljen beli luk i pržiti da brašno i luk dobiju kremastu boju. Dodavati vodu i mešati do željene gustine. Preporuka je da sos bude ređi i da dobro provri. Isključiti pa dodati soli, bibera, soja sosa i peršunovog lista. Šnicle poređati u tanjir i preliti sosom. Služiti dok je toplo. 

Recept za pileće batake u soja sosu i medu potražite OVDE.

A za gulaš sa piletinom nađite OVDE.

POGLEDAJTE VIDEO:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sumadija

pre 3 godine

Izem ti soja sos, naš pravi starinski recept je ajmokac koji se pravi tako što se skuva piletina (moze i juneće). Napravi se sos od dve kašike brašna, blago se uprzi i naliva se supom (ne vodom), kad dobijete dovoljnu gustinu, skinete meso s koske, dodate dva, tri čena belog luka i kašiku sirćeta. I to je to, jelo koje je othranilo mnoge generacije a danas je nepravedno zaboravljeno, jer su na srpskoj trpezi, špargle, soja, riba koja je ziva, a kao hit je (pa zato i imamo ovo što imamo), sve nešto moderno, baš bih volela da odem u tamo neku stranu zemlju da vidim da li oni prave naša jela - bećar paprikaš ili pileći s noklicama!?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija