• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: bakinaidekinakuhinja

25.09.2020

12:11

(VIDEO) AJVAR OD BARENIH PAPRIKA! Specijalitet balkanske kuhinje

Recepti

(VIDEO) AJVAR OD BARENIH PAPRIKA! Specijalitet balkanske kuhinje

Podeli vest

Ako živite u stanu i nemate uslove da pečete paprike, onda isprobajte recept za ajvar od barenih paparika. Priprema je brža, a jednako je ukusno kao ajvar od pečenih paprika

Sastojci:

5 l vode
15 kg paprika
5 kg plavog patlidžana
250-300 g soli

4 kašike esencije
1/2 l ulja
biber u zrnu
lovorov list

Priprema:

Papriku dobro operite u nekoliko voda, odstranite drške i vodite računa da se svaki kvar skloni. U lonac sipajte 5 l vode, dodajte esenciju, so, lovorov list i biber u zrnu. Kad provri ubacite papriku, promešajte i pustite još minut da vri. Zatim vadite u vanglu i pokrijte. Plavi patlidžan oljuštite i isecite na četvrtine i njega obarite u istoj tečnosti. Papriku i plavi patlidžan morate da ocedite (ja stavljam u rešetkast džakčić i presavijem preko neke šipke ili lonca i tako ostavim 5-6 sati najbolje celu noć). Papriku sameljite na mašini za meso. U veliku šerpu sipajte ulje, pa kad se ugreje istresite mlevenu papriku i mešajte i pržite oko 2,5-3 sata. Ajvar je gotov kad se vidi dno šerpe kad se provuče varjača. Sipajte u oprane tegle i svaku teglu dobro zatvorite i možete tegle okrenuti i tako ostaviti do sutra, ili pasterizovati u rerni 90 min. na 90°C.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija